Izraelben játszik baráti mérkőzést Ronaldo és Ronaldinho

futball foci ronaldo ronaldinho sport

Messi után a brazil sztárjátékosok is fújtak a zsidó állam ellen meghirdetett bojkottra.

Izraeli játékosok elleni baráti mérkőzésre készül több világhírű brazil focista – tudta meg a The Jewish Telegraphic Agency. A mérkőzést várhatóan március 26-án rendezik meg, a helyszín Jeruzsálem vagy Haifa lehet.

Az esemény szervezőinek beszámolója szerint olyan kiváló sportolók lépnek majd pályára brazil oldalon, mint Ronaldo, Ronaldinho, Rivaldo, Roberto Carlos, Bebeto, valamint Emerson Palmieri. Izraeli színekben pedig Eyal Berkovich, Haim Revivo és Walid Badir is játszani fog.

A meccset lebonyolító MTR7 nevű szervezet igazgatója szerint a brazil focisták részvétele Izrael nemzetközi elfogadottságát erősíti. „Az a tény, hogy sikerül ilyen befolyásos szereplőket összehozni, azt bizonyítja, hogy Izrael rajta van a világtérképen” – hangsúlyozta a brazil születésű Mauro Rozenszajn.

A dél-amerikai játékosokról szóló hírt megelőzően legutóbb júniusban került a nemzetközi sajtó figyelmébe az izraeli futball. Lionel Messi először tavasszal tett bejelentést arról, hogy csapatával a zsidó államban fognak játszani, ám később a BDS mozgalom nyomására és több palesztin aktivista fenyegetésének hatására végül lefújták a meccset.

Az argentin csapat döntésének ellenére Messi továbbra is nyitott maradt az izraeli sportvilág felé, és december elején hivatalosan is csatlakozott a Beitar Jerusalem nevű futballklub szurkolóihoz. Az izraeli csapathoz tartozó kártyát személyesen Moshe Hogeg, a klub tulajdonosa adta át az FC Barcelona ötszörös aranylabdás labdarúgójának.

neokohn.hu