Turisztikai együttműködést kötött Hévíz és Somron

Évente csaknem 17 000 vendégéjszakát töltenek el izraeli turisták Hévízen, és ez a szám várhatóan növekedni fog a jövőben egy új kampánynak köszönhetően. A gyógyfürdőiről ismert magyar város polgármestere, Papp Gábor nemrég megállapodást kötött Yossi Dagannal, a somroni megyei önkormányzat elnökével és Yariv Levin izraeli turisztikai miniszterrel a két régió között fennálló kapcsolatok fejlesztéséért.

„Biztos vagyok benne, hogy minden Somronba látogató magyar turista különlegesnek és vonzónak találja majd a régiónkat, ahol megelevenedik a zsidó nép és Izrael történelme. Számunkra pedig nagyszerű lehetőség, hogy alaposabb ismereteket szerezzünk Hévízről, mely Európa egyik legnagyszerűbb turisztikai célpontja” – nyilatkozott az együttműködés kapcsán Dagan.

Somron Izrael egyik legnagyobb megyéje, ahol régészeti és történelmi érdekességek mellett különleges borászatok és bioélelmiszereket termelő gazdaságok is várják a látogatókat. A térség egyben saját oktatási központtal is bír, a „fővárosának” számító Arielben működik Izrael legfiatalabb egyeteme.

Az elmúlt években Somron kiemelt szerepet kapott a belföldi turisták körében, és hasonló programok következtében külföldről is egyre többen érkeznek az izraeli régióba. A magyar közönséggel elsősorban internetes kampányon keresztül igyekeznek majd megismertetni a somroni nevezetességeket, és a megállapodás megkötésekor az is felmerült, hogy a növekvő turizmus fényében akár közvetlen repülőjárat köthetné össze Sármelléket Tel-Avivval.

Neokohn/zsido.com

Kép forrása: Kipa.co.il