Terror-tortát kapott egy „ausztrál” kisfiú a negyedik születésnapjára

Egy sydneyi cukrászda a kritikák kereszttüzébe került, amiért megosztotta egy négyéves gyermek születésnapjára készített Hamász-torta képeit.

A nagyméretű születésnapi tortán és a süteményeken feltűnt a palesztin zászló, valamint a Hamász szóvivőjének, Abu Ubajdának a képe, a terrorcsoport hírhedt zöld kendője és a palesztin kendő mintája is.

A születésnapos fiú Ubajda jelmezét öltötte magára „a nagy napon”: piros palesztin kendőt és katonai terepszínű kabátot viselt.

A sydney-i székhelyű Oven Bakery by Fu Fu kénytelen volt törölni a cég közösségi média fiókjait, miután a Hamász-tortákról készült fotók alig egy nappal a megosztásuk után közfelháborodást váltottak ki.

A cukrászda az Instagram-poszt leírásában egy fejjel lefelé fordított piros háromszöget is elhelyezett, amely a Hamász októberi propagandavideói óta az Izrael-ellenes aktivisták jól ismert szimbólumává vált.

„Gázosítsd el a zsidót” – skandálták a palesztin tüntetők a Sydney-i Operaháznál

Zúgott a „b@sszák meg a zsidók” és a „b@ssza meg Izrael”. Videó is készült a véresszájú tömegről.

Ausztráliai zsidó csoportok bírálták a cukrászdát a terror témájú torta elkészítéséért.

„Egy gyereket terroristának öltöztetni, ráadásul egy Hamász-fejpántnak látszó dologgal, elítélendő és a gyermekbántalmazás egy formája” – mondta Robert Gregory, az Ausztrál Zsidó Szövetség vezérigazgatója az Australian Daily Telegraphnak.

„Az iszlám szélsőségesség és a fiatalok radikalizálódása nem csak a zsidó közösség problémája. Ez minden ausztrál számára fenyegetést jelent.

Ausztráliában a közelmúltban több olyan eset is történt, amikor muszlim fiatalok állítólag késeltek vagy terveztek támadást más ausztrálok ellen.

Az indoktrináció fiatal korban kezdődik, és hasonló ahhoz, ami a Közel-Keleten is tapasztalható”.

„Ausztrál” tinik zsidókat akartak ölni a keresztény püspök megkéselése után

Az ausztrál rendőrség öt tinédzsert tartóztatott le a Mar Mari Emmanuel püspök elleni támadás után.