Rólunk

A Neokohn új, elsősorban külpolitikával foglalkozó lap: zsidó, konzervatív-liberális hír- és véleményportál. Célunk, hogy kézzelfogható közelségbe hozzuk a hazai olvasó számára a szó szoros értelmében életfontosságú kül- és biztonságpolitikai eseményeket, folyamatokat.

Azt szeretnénk, hogy az olvasó megértse: globális faluban élünk, hazánk történései elválaszthatatlanok a térség, Európa, a világ történéseitől.

Magyarország helye a szabad világban van: éppúgy érintenek minket Irán Nyugat-ellenes fenyegetései, mint a közel-keleti és afrikai migrációs válság, vagy éppen az orosz birodalmi terjeszkedés. Hazánknak éppúgy érdeke a szabad világ, a Nyugat értékeinek megvédése, az iszlamista terror elleni fellépés, mint Izraelnek, a Közel-Kelet egyetlen demokráciájának – és persze euroatlanti szövetségeseinknek.

Hiszünk az egyén szabadságában, a szabad piacban, büszkék vagyunk az ezen értékeket leginkább megtestesítő nyugati civilizációra, illetve támogatjuk annak két fő bástyáját, az Egyesült Államokat és Európát. Kiállunk a szabad világ közös érdeke, az erős nemzetbiztonság és a terrorizmus elleni harc mellett. A szabadság értékeinek érvényesüléséhez a Nyugat határozott fellépésére, az intoleráns rezsimekkel szembeni intoleranciára van szükség.

A Neokohn nem kötődik pártokhoz vagy politikai oldalakhoz. Lapunk a zsidó közösség értékeinek talaján álló, azt megerősíteni kívánó hírportál – és természetesen nem csak zsidó olvasókra számít.

Különös figyelemmel vagyunk a zsidó közéletre külföldön és Magyarországon, illetve Izrael és a diaszpóra létkérdéseire. Megbecsüljük és megóvjuk a judaizmus és a cionizmus értékeit, felemeljük a szavunkat a bármely oldalról jövő antiszemitizmus, az úgynevezett „anticionizmus” jelenségeivel szemben. A szellemi élet egyik legsúlyosabb terhének a nihilizmust és a relativizmust tartjuk, ezért fellépünk annak jobb- és baloldali példái ellen egyaránt.

Impresszum »