Zavargások törtek ki Stuttgartban (Videó!)

Zavargások voltak szombat éjjel Stuttgart belvárosában, az órákig tartó utcai harcban több rendőr megsebesült.

A rendőrség vasárnapi közleménye szerint az indulatok egy kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt tartott igazoltatás után szabadultak el.

A kisebb csoportokba szerveződött támadók a hivatalos beszámoló szerint „rendkívüli agresszivitással” rontottak rá a rendőrökre, a burkolatból kiszakított utcakövekkel, építési területekről összeszedett rudakkal és egyéb tárgyakkal megrongáltak rendőrautókat is, és bezúzták kirakatokat.

A helyi erők nem bírtak a randalírozókkal, megfékezésükre több mint 200 rendőrt vontak össze Stuttgart környékéről. A művelethez egy helikoptert is bevetettek.

„Órák múltával lett csak nyugodtabb a helyzet” – áll a közleményben, amely szerint az összecsapásokban legkevesebb 12 rendőr sebesült meg, és 20 embert őrizetbe vettek.

Az ARD országos köztelevízió beszámolója szerint a zavargás éjfél körül kezdődött, és hajnalig tartott. „Most megpróbáljuk feltárni, hogy mi is volt ez az egész, és mi lehet még belőle” – idéztek egy rendőrségi szóvivőt.

Az utóbbi hetekben is történtek összetűzések többnyire fiatalokból álló csoportok és rendőrök között Stuttgartban, de nem annyira súlyosak, mint szombat éjjel.

A Deutsche Welle beszámolója szerint 20 embert tartóztatott le a rendőrség. Fritz Kuhn Stuttgart polgármestere a Twitteren azt írta, hogy megdöbbentették az események, és kijelentette, hogy nem fogják tolerálni az erőszakot a városban.

Sokkoló videó a káoszról: 

SWR Aktuell BW on Twitter: „Dutzende gewalttätige Kleingruppen haben in der Nacht zum Sonntag in der Innenstadt von #Stuttgart randaliert und mehrere Polizisten verletzt. Inzwischen hat sich die Lage beruhigt. Die Hintergründe der Auseinandersetzung sind noch unklar. https://t.co/LZMQ1v1e01 pic.twitter.com/JJEMj2td5a / Twitter”

Dutzende gewalttätige Kleingruppen haben in der Nacht zum Sonntag in der Innenstadt von #Stuttgart randaliert und mehrere Polizisten verletzt. Inzwischen hat sich die Lage beruhigt. Die Hintergründe der Auseinandersetzung sind noch unklar. https://t.co/LZMQ1v1e01 pic.twitter.com/JJEMj2td5a