Efrájim Kishon unokája is a koronavírus ellen harcol

Kishont Ferenc egyik unokája katonaként sietett egy kétségbeesett, egyedülálló idős asszony segítségére.

A híres magyar származású izraeli író és humorista, a 2005-ben elhunyt Efrájim Kishon (született Kishont Ferenc) egyik dédunokája az izraeli hadseregben szolgálva a koronavírus ellen harcol, adta hírül Facebook oldalán Rafi Kishon, az író fia.

„Nagyon büszke vagyok lányomra Gaiara és anyjára Oritra. Gaia jelenleg a katonaságban szolgál, ezen a héten, teljes egységével átvitték a honvédség Segítő Misszióba a koronavírussal való küzdelem céljából. Teljes éjszakai műszakot végeznek és válaszolnak az Operatív Parancsnokság segítségét és tanácsát kereső civil személyek telefonhívásaira. Tegnap este egy egyedül élő idős asszony felhívta, és elmondta, hogy fogytán az élelmiszere, fél kimenni és senkihez nem tud fordulni.

Gaia nagyon izgatott lett, további információkat kért az asszonyról, kiderült, hogy otthonától nem messze lakik. Úgy döntött, felhívja édesanyját Oritot, akinek elmesélte a történetet. Gaia és Orit úgy döntöttek, hogy azonnal megszervezik az élelmiszerek kiszállítását az idős nőnek, Orit azonnal bevásárolt és a vásárolt élelmiszereket letette az idős asszony ajtaja előtt. Gaia felhívta a nőt és elmondta neki, hogy az ajtó előtt várja az élelmiszercsomag. Az idős nő öröme határtalan volt. Milyen csodálatos lányom és milyen csodálatos édesanyja van!”

– szól Rafi Kishon Facebook bejegyzése.