A palesztinok éppen nagyban gyászolják a „nagy nemzeti vezető” Jahja Szinvárt

Több palesztin frakció is részvétét fejezte ki a terrorvezér halála miatt, gyászolva „mártírhalálát”.

A Palesztinai Felszabadítási Szervezet pénteken megemlékezett a Hamász vezetőjének, Jahja Szinvárnak a haláláról, gyászolva „mártírhalálát” Gázában.

„A Palesztinai Felszabadítási Szervezet Végrehajtó Bizottsága részvétét fejezi ki a palesztin népnek és minden nemzeti frakciónak a nagy nemzeti vezető, Jahja Szinvár mártírhalála miatt”

– jelentette be a bizottság közleményében.

A PFSZ-t a Palesztin Hatóság képviseli Júdeában és Szamáriában, élén Mahmúd Abbásszal.

Abbász Fatah pártja, amelyet a Hamásznál szekularistább mozgalomnak tartanak, és amelyet az iszlamista militáns szervezet 2007-ben erőszakkal kiszorított a Gázai övezetből, szintén részvétét fejezte ki, mondván, hogy Izrael „gyilkolásának és terrorizmusának nem sikerül megtörnie népünk akaratát”.

A Demokratikus Front Palesztina Felszabadításáért, egy másik csoport, amely a PFSZ koalíciójában benne van, közölte: „Szinvár mártírhalála egy újabb ösztönzés, amely a palesztin népet [az Izrael elleni harc folytatására] ösztönzi”.

A Hamász tisztségviselője, Khalil al-Hayya „hősként üdvözölte Szinvárt, aki utolsó leheletéig harcolt az izraeli erők ellen”.

12 millió forintos Hermès táskával kapták lencsevégre Jahja Szinvár özvegyét

Az IDF közzétett egy videót a likvidált Hamász-vezér titkos gázai bunkeréről is, ahol több millió sékelt és dollárt találtak.

Hakan Fidan török külügyminiszter pénteken Törökországban tartott találkozóján személyesen fejezte ki részvétét a Hamász képviselőinek.

A külügyminisztérium közleményben tudatta, hogy Törökország „minden diplomáciai eszközt felhasznál, hogy mozgósítsa a nemzetközi közösséget a gázai humanitárius katasztrófa ellen”.

Nem ez az első eset, hogy a PFSZ dicshimnuszokat zeng egy főterroristáról.

Szeptemberben Abbász részvétét fejezte ki a Hezbollahnak, miután Izrael egy erőteljes légicsapásban meggyilkolta vezetőjét, Hasszan Naszrallahot Bejrútban.

„Mahmúd Abbász elnök részvétét fejezte ki Libanonnak és a Hezbollahnak Hasszan Naszrallah, a szervezet főtitkárának izraeli meggyilkolása után” – jelentette akkor a palesztin WAFA hírügynökség.

3700 forintért árul “Édes Szinvár” sárgarépalevet egy palesztin kávézó

A kávézó október 7-én, a támadás első évfordulóján adta ki az új itallapot.