Mikor máskor: London is szankciókat jelentett be Izrael ellen

Az Egyesült Királyság kedden bejelentette a Júdeában és Szamáriában működő izraeli szervezeteket célzó szankciók harmadik körét, a palesztinok elleni emberi jogi visszaélésekkel kapcsolatos aggodalmakra hivatkozva.

David Lammy brit külügyminiszter kedden jelentette be a szankciókat, amelyek hét telepes előőrsöt vagy szervezetet érintenek, amelyeket azzal vádolnak, hogy „elősegítik, felbujtják, előmozdítják vagy támogatják a palesztin emberi jogokat súlyosan sértő tevékenységeket”.

Az intézkedések magukban foglalják ezen szervezetek vagyonának befagyasztását is.

Lammy bírálta az izraeli kormány tétlenségét, kijelentve: „Az izraeli kormánynak le kell csapnia a telepesek által elkövetett erőszakra, és meg kell állítania a telepesek terjeszkedését a palesztin földeken”. Hangsúlyozta, hogy a válaszlépés elmaradása „a büntetlenség érzését” táplálja, amelynek következtében a telepesek erőszakos cselekményei ellenőrizetlenül növekednek.

Az egyik brit bank “véletlenül” megszüntette a Jad Vasem bankszámláját

A bank szóvivője szerint az incidens “adminisztratív hiba volt”. A zsidó szervezetek magyarázatot követelnek.

Ezzel párhuzamosan David Cameron volt külügyminiszter elárulta, hogy az Egyesült Királyság szankciókat készített elő két izraeli miniszter – Bezalel Szmotrics pénzügyminiszter és Itamar Ben-Gvir nemzetbiztonsági miniszter – ellen, mielőtt Rishi Sunak akkori miniszterelnök előrehozott választásokat írt ki. Cameron a tervezett szankciók indokaként a szélsőséges telepesek tevékenységének állítólagos bátorítását és a Gázába tartó segélykonvojok akadályozására tett kísérleteiket említette.

Andrew Mitchell árnyékkülügyminiszter megerősítette Cameron kijelentéseit, azzal vádolva az izraeli minisztereket, hogy „szándékosan támadásokat szítanak” a segélykonvojok és a ciszjordániai palesztinok ellen.

A szankciók legújabb köre azt követi, hogy az Egyesült Királyság szeptember elején részben felfüggesztette az Izraelnek történő fegyvereladásokat, ami éles bírálatot váltott ki Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök részéről, aki „szégyenletesnek” nevezte a döntést, és azt állította, hogy ez nem fogja eltántorítani Izraelt a Hamász legyőzésére irányuló elszántságától.

Ezt a cikket szerkesztőségünk sábát előtt készítette, és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Elképesztő leleplezés: brit óriásbankok kezelik az iráni terroristák pénzét!

Végre fény derült a Lloyds és a Santander üzletelésére az iráni titkosszolgálatokkal.

Az Egyesült Királyság részleges fegyverembargót vezet be Izrael ellen

A londoni kormány bedobta a törölközőt. Az izraeli hadügyminiszter már reagált is a bejelentésre.