Arabok vertek össze és raboltak ki egy kipás zsidó tinédzsert Párizsban

Egy zsidó tinédzsert támadtak meg vasárnap este Párizs északnyugati elővárosában – jelentette a francia média. Figyelem, felkavaró tartalom!

Helyi idő szerint este 7 óra körül a kipát viselő 15 éves fiú éppen kilépett egy metróállomásról Levallois-Perret-ben, egy Hauts-de-Seine megyei lakónegyedben, amikor két fiatal odalépett hozzá.

„Levette a kipáját, de a két személy megfordult, és azt kezdték mondani neki: „Te zsidó, várj meg minket, várj meg minket” – mesélte az áldozat édesanyja a CNews TV-nek. „A fiam megállt és megfordult, hogy megnézze, kik ezek az emberek, akik őt szólítják. Ezután továbbment előre, de az egyiküknek sikerült megragadnia a csuklyájánál fogva”.

Az anya folytatta:

„Egy sarokba állították egy másik metrókijárat mellé, és azt mondták neki: „Add ide a mobilodat!”. Letépték a fülhallgatóját, majd arcon és szájon ütötték”.

A támadás után a család feljelentést tett a rendőrségen.

Az édesanya a közösségi médiában tett közzé egy képet fia véres ajkairól:

Isabelle Balkany on X (formerly Twitter): „‼️‼️Alerte #Levallois ‼️‼️Hier soir, ce jeune Levalloisien de 16 ans, qui portait sa kippa, a été violemment agressé par deux individus d’origine maghrébine qui l’ont traité de „sale juif”…😡La Maire étant en pèlerinage à Lourdes avec les élus, espérons que leurs prières… pic.twitter.com/v0h7Z4qrOM / X”

‼️‼️Alerte #Levallois ‼️‼️Hier soir, ce jeune Levalloisien de 16 ans, qui portait sa kippa, a été violemment agressé par deux individus d’origine maghrébine qui l’ont traité de „sale juif”…😡La Maire étant en pèlerinage à Lourdes avec les élus, espérons que leurs prières… pic.twitter.com/v0h7Z4qrOM

A város korábbi alpolgármestere, Isabelle Balkany a kísérő képpel együtt tweetelt az esetről, és azt írta, hogy a két gyanúsított „maghrebi (észak-afrikai) származású”.

David-Xavier Weiss, Levallois-Perre alpolgármestere a CNewsnak azt mondta, hogy „ez bárhol megtörténhet Franciaországban, bármikor. Természetesen azokon a területeken történik, ahol több zsidó él. Levallois a legnagyobb zsidó közösséggel rendelkező város Franciaországban, 65 ezer lakosából 20 ezer zsidó. Természetesen a mi városunkban megnövekedett a kockázat”.

Az anya állítólag arra kérte a fiát az esetet követően, hogy ne viseljen kipát.

Franciaországban – más nyugat-európai országokhoz hasonlóan – megugrottak az antiszemita incidensek az október 7-i, Izrael elleni Hamász-támadást követően.

Ezt a cikket szerkesztőségünk az ünnep előtt készítette, és előre időzítve jelent meg az oldalon.

„Hitlernek igaza volt” – leköptek egy zsidó lányt a párizsi metrón

Egy fiatal nő kivételével senki nem reagált az antiszemita támadásra a jelenlévő utasok közül.

Elia Lévy: A zsidó iskola a legbiztonságosabb hely a zsidó gyerekek számára

A franciaországi helyzet egy gimnazista zsidó lány szemével.