Mintegy 300 rakétát lőtt a Hezbollah Izraelre a zsidóság legszentebb napján

A Hezbollah Irán által pénzelt libanoni terrorszervezet a zsidóság legszentebb napján, jom kipurkor is folytatta Izrael rakétázását és mintegy 300 rakétát illetve drónt indított a zsidó állam ellen. A támadás nem követelt halálos áldozatot.

A Hezbollah libanoni siíta terrorszervezet a szombati napon is folytatta a zsidó állam elleni támadásait annak dacára, hogy az izraeli hadsereg három hete indult válaszcsapásai jelentős károkat okoztak a szervezet infrastruktúrájában.

A tamádás nyomán az izraeli erők folytatták a dél-libanoni hadműveleteket, a válaszcsapások előtt figyelmeztetve a falvak lakosait a támadás közeledtére.

A 22 dél-libanoni falura kiterjedő figyelmeztetés szerint a lakosokaz az Awali folyótól északra fekvő területekre kellett evakuálni.

Az izraeli hadsereg szintén figyelmeztette a Hezbollahhal együttműködő, magukat civilnek mondó szervezeteket is, hogy kerüljék az együttműködést a terrorszervezettel, különben nem tudják garantálni a biztonságukat.

Arab szakértő: Egzisztenciális válságba került az iráni iszlamista rezsim

Ez a válság még a Szaddám Huszein rezsimje elleni, nyolcéves háborút is felülmúlja – véli Szalem AlKetbi, Egyesült Arab Emírségekbeli politikai elemző.