Még egy: Az Iszlám Dzsihád vezetőjét is likvidálta Izrael

Az izraeli hadsereg és hírszerzés bejelentése szerint csütörtökön, célzott légicsapásban sikerült likvidálni a palesztin Iszlám Dzsihád terrorcsoport vezetőjét a Ciszjordánia középső részén lévő Nur Sámszban.

Muhammad Abdullah azóta az Irán által támogatott terrorcsoport vezetője, mióta elődje, Muhhamad Dzsabber augusztus végén egy tűzharcban meghalt – közölte az Izraeli Védelmi Erők.

Az IDF szerint Abdullah egy légi csapás során halt meg egy másik terroristával együtt, akinek a nevét egyelőre nem közölték.

A hadsereg szerint Abdullah volt a felelős a csoport tevékenységének megszervezéséért, beleértve „számos támadást”. Azzal vádolják, hogy robbanóanyagokat vetett be izraeli csapatok ellen.

A hadsereg szerint a helyszínen lévő csapatok lefoglalták a félautomata puskákat és a párosnál talált golyóálló mellényeket és más militáris felszereléseket – írja az IDF.

A Palesztin Hatóság hivatalos hírügynöksége, a Wafa szerint a csapatok a két áldozat holttestét is lefoglalták, a második terrorista szerintük Awad Omar, a palesztin Iszlám Dzsihád egyik vezető terroristája volt.

Fogy a levegő a Hamász vezetője körül

Félti az irháját a palesztin terroristavezér.