A Fehér Ház előtt gyújtotta fel magát egy Izrael-ellenes tüntető

Saját maga felgyújtásával próbálkozott egy férfi szombaton a Fehér Ház előtt egy Izrael-ellenes tüntetésen. A magát újságíróként azonosító férfi a helyszínen készült videón látható, amint a lángokba borult karját a levegőbe tartja. A tömeg több tagja vizet locsolt a karjára, és törölközőkkel próbálta eloltani a lángokat, miközben a férfi üvöltözött.

A washingtoni városi rendőrség lefogta a férfit, a mentők pedig a rendőrség szerint nem életveszélyes sérülésekkel egy helyi kórházba szállították.

A férfi állítólag egy ponton azt kiabálta, hogy újságíró és hogy „mi terjesztjük a félretájékoztatást”.

A férfi személyazonosságát egyelőre nem erősítették meg nyilvánosan. Egy hasonló fotóval rendelkező arizonai férfinak a közösségi oldalak tele vannak az Izrael terrorellenes háborúval kapcsolatos tartalmakkal, és azt posztolta, hogy szombaton ott lesz a Fehér Házban tartott tüntetésen, hogy beszédet tartson. Ez a személy szintén újságíróként azonosítja magát.

Az incidens a Fehér Ház közelében történt, ahol aktivisták – akik közül sokan a Hamász október 7-i mészárlását támogatták – gyűltek össze tiltakozásul a támadás egyéves évfordulója előtt.

A férfi már a harmadik személy, aki felgyújtotta magát, állítólag Izrael gázai katonai műveletei elleni tiltakozásul.

Aaron Bushnell, az amerikai légierő 25 éves katonája február végén halt bele sebesüléseibe, miután a washingtoni izraeli nagykövetség előtt gyújtotta fel magát, míg a múlt hónapban a 45 éves Matt Nelson nevű férfi négy nappal azután halt meg, hogy felgyújtotta magát a bostoni izraeli konzulátussal szemben.

Izrael kiszabadított Gázában egy 11 évesen elrabolt iraki szexrabszolgát

Az IDF-nek sikerült megmentenie egy jazidi nőt, akit még 2014-ben raboltak el Irakban, majd eladták egy palesztin terroristának a Gázai övezetben.