Ez gyors volt: Úgy tűnik, Izrael máris likvidálta Naszrallah utódját

Az izraeli légierő csapása Bejrútban egy földalatti bunkert vett célba, ahol Hásem Szafieddine és más vezető Hezbollah-terroristák találkoztak – jelentette a The New York Times három izraeli tisztviselőre hivatkozva.

Csütörtök éjfél körül hatalmas robbanások sorozata rázta meg Bejrút Dahije negyedét, a Hezbollah fellegvárát, olyan lökéshullámokat keltve, amelyek legalább 15 mérfölddel arrébb is megrázta az épületeket.

Szafieddine sorsa, aki a meggyilkolt terrorvezér, Hasszán Naszrallah anyai ági unokatestvére, a Hezbollah végrehajtó tanácsának vezetője és Naszrallah egyik potenciális utódja volt, még nem tisztázott.

Ez volt az egyik legsúlyosabb izraeli bombázás a libanoni fővárosban azóta, hogy a Hezbollah tüzet nyitott a zsidó államra egy nappal a Hamász október 7-i mészárlását követően az északnyugati Negevben.

Hamas Atrocities on X (formerly Twitter): „Hashem Safieddine!Is it true?Did you last only four days on the job?We shall see… pic.twitter.com/CEqPL1vvRL / X”

Hashem Safieddine!Is it true?Did you last only four days on the job?We shall see… pic.twitter.com/CEqPL1vvRL

Szafieddine-t korábban az Egyesült Államok különlegesen megjelölt globális terroristának nyilvánította.

Az Al Hadath szaúdi hírügynökség információi szerint a csapás sikeres volt, és végzett Szafieddinével.

Mint ismert, szeptember 27-én az izraeli légierő legalább egy tucat bunkerromboló bombát dobott le a Naszrallahot megölő csapás során. Két meg nem nevezett izraeli védelmi tisztviselő a Timesnak elmondta, hogy több mint 80 bombát dobtak le néhány perc alatt, de nem erősítették meg a felhasznált lőszerek típusát.

Naszrallah mennybemenetele – a likvidált Hezbollah-vezért dicsérte az AP

Az Associated Press szerint a Hezbollah vezetője „okos stratéga”, „szélsőségesnek tekintett tüzes szónok”, „karizmatikus” és „ravasz” volt.

A türelem győzelmet terem: Hogyan szivárogtak be az izraeli kémek a Hezbollahba?

Alapvető szemléletváltásra és a terroristák arroganciájára volt szükség ahhoz, hogy az ezekben a hetekben látott akciókat végre tudja hajtani Izrael.