9 hónapos kisfiát védve ölték meg a terroristák a hős izraeli édesanyát

A 33 éves anyuka testével fogta fel a hidegvérrel gyilkoló palesztin terroristák lövedékeit. 

Szerdán közölték a keddi jaffai terrortámadás két áldozatának nevét.

Segev-Vigder a jelentések szerint akkor halt meg, amikor 9 hónapos kisfiát, Arit védte, aki túlélte a támadást. Az édesanya néhány órával a lövöldözés előtt egy imát posztolt az Instagramon a Libanonba belépő izraeli katonák biztonságáért.

„Beszéltem vele percekkel a támadás előtt. Tudtam, hogy hazafelé tart, és amikor hallottam a lövöldözésről, felhívtam, de nem vette fel”

– mondta férje, Yeari a Ynetnek. 

Segev-Vigder

„Elkezdtem keresni őt. A kisbabánkkal, Arival és a kutyánkkal volt. Amikor a helyszínre értem, és láttam, hogy a kutyánkat lelőtték, a legrosszabbtól tartottam”.

Yeari végül sértetlenül találta meg fiát a Wolfson Medical Centerben. 

„Biztonságban volt, egy karcolás sem volt rajta. Ez a mi csodánk” 

– mondta. „Órákig tartó keresés után jött a rendőrség, és közölte, hogy megölték. Csodálatos ember volt, egy csodálatos anya, aki mindent megadott Arinak és nekem”.

Terrortámadás érte Jaffát, rengeteg a sebesült és a halott

A lövöldözés a közép-izraeli város egyik villamosmegállója közelében történt.

A támadás egyik szemtanúja elmesélte, hogy látta Segev-Vigdert, amint a hordozóban vigyázott a babájára, mielőtt lelőtték. „Egy férfi jött oda segíteni, amikor meghallottuk a baba sírását. Kiszedtük a hordozóból, és levittük a villamosról” – mondta. „Egy rendőr vitt engem és a babát Wolfsonba egy járőrkocsival. Folyton az anyáról kérdezősködtem, de azt mondták, hogy a babára koncentráljak”.

Egy másik túlélő, a 22 éves Arik Marchenkov, akit kétszer hátba lőttek, elmesélte, hogy látta a vérző anyát, aki még az utolsó pillanataiban is a fiát vigyázta. 

„Csoda, hogy a baba túlélte, a sok golyótól, ami röpködött. Az anya fogta fel a találatokat, a fiú pedig sértetlen maradt”

– mondta.

Shahar Goldman, a másik áldozat alig több mint egy éve volt házas. Édesanyját, aki ismert pedagógus Lodban, és nővérét, Meiravot, aki a Berlini Filharmonikusok zenésze, lesújtotta a hír.

Jair Revivo, Lod polgármestere lerótta tiszteletét Goldman előtt, és „csodálatos nőnek nevezte, aki egy figyelemre méltó családból származik”. Hozzátette: „Nem így akartuk befejezni az évet.

Shahart brutálisan, hidegvérrel meggyilkolták az aljas terroristák. Támogatjuk a családot, és mellettük fogunk állni ebben a tragédiában”.

Shahar Goldman

A jaffai támadás hét izraeli életét követelte, 15 másik pedig megsebesült. Egy IDF-katona is a súlyosan sebesültek között volt. A támadók, akiket Mehmed Khalaf Szaher Radzsab és Hasszan Mohammed Hasszan Tamimi néven azonosítottak, mindketten a júdeai (ciszjordániai) Hebron városából származnak, illegálisan tartózkodtak Izraelben. A villamos biztonsági őrei és a városi mentőegységek a helyszínen megölték őket, rendőrök és civilek segítségével. 

Az első vizsgálatok kiderítették, hogy az egyik támadó M-16-os gépkarabéllyal volt felfegyverkezve, míg a másiknál egy kés volt. Tüzet nyitottak a villamoson utazókra, majd az utcán lévő gyalogosokra lőttek. 

A 19 éves Diana Svertsov, a párizsi olimpiai ezüstérmes sportoló csak hajszál híján úszta meg a támadást. Édesanyja, Anna a közösségi médiában azt írta, hogy Diana éppen akkor szállt fel a jaffai villamosra, amikor a támadók. 

„Amikor lövöldözni kezdtek, sikerült elbújnia és elmenekülnie”

– írta az édesanya.

Robbanás és lövöldözés volt a koppenhágai és stockholmi izraeli nagykövetségnél

“Szokatlan incidensek” borzolják a kedélyeket a két skandináv országban. Úgy tűnik, Irán aktiválta az európai alvó sejtjeit.

„Hatalmas hibát követtek el” – Netanjahu megtorlást ígér az iráni támadás után

Az Izrael elleni, korábban este végrehajtott csapás „kudarcot vallott” – közölte az izraeli miniszterelnök.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem jelenítünk meg hirdetéseket.