Késik az amerikai bombák, Apache-helikopterek és buldózerek izraeli szállítása

IDF

„Már régen itt az ideje, hogy átadjuk Izraelnek a győzelemhez szükséges eszközöket” – írták Tom Cotton és Mitch McConnell republikánus szenátorok Joe Biden elnöknek.

Tom Cotton és Mitch McConnell szenátorok szerdán levelet írtak Joe Biden amerikai elnöknek, amelyben azt állítják, hogy kormánya visszatartja fegyverek átadását Izraelnek – számol be a jns.org.

A Biden-kormányzat elismerte, hogy késlelteti a 2000 fontos bombák Izraelnek történő szállítását, mivel – állítása szerint – aggályos, hogy a zsidó állam kárt okoz a polgári lakosságnak.

A szenátorok azonban azt írták, hogy „okuk van feltételezni”, hogy a kormányzat Apache helikopterek és katonai buldózerek Izraelnek történő szállítását is szünetelteti.

„Az Egyesült Államok és Izrael között folyó tárgyalások ellenére az önök kormánya nem gyorsította fel és nem hagyta jóvá az Apache harci helikopterek eladását” – írták a szenátorok. „Izrael tavaly decemberben kérte ezeket a helikoptereket, felismerve, hogy a gázai háború miatt fokozottan szükség van rájuk. Ez a szükséglet csak nőtt a Hezbollah északi eszkalációjával”.

Israel Hayom: Nem érkeznek az amerikai fegyverek, Izrael saját gyártásba kezd

Megszületett a döntés, miután Izrael levonta a háború legfontosabb tanulságát. Mutatjuk a részleteket!

Az MK-84-es 2000 fontos bombák mellett a szenátorok szerint a kormányzat „visszatartja” a Caterpillar D9-es buldózereket, amelyeket az IDF a házilag készített robbanószerkezetek hatástalanítására használ.

„Az olyan felszerelések késlekedése, amelyekre Izraelnek szüksége van az iráni terrorista bábok elleni többfrontos háború megnyeréséhez, súlyosbítva a kormányzat tisztviselőinek Izraelt az eszkalációért hibáztató kijelentéseivel, aláássa Izrael erőfeszítéseit az elrettentés helyreállítására, felbátorítva az Irán által támogatott terroristákat” – írta Cotton és McConnell. 

„A további késlekedés izraeli életeket veszélyeztet, növeli a konfliktus további eszkalálódásának valószínűségét, és sérti az amerikai nemzetbiztonsági érdekeket”

– tették hozzá. „Már messze itt az ideje, hogy átadjuk Izraelnek a győzelemhez szükséges képességeket”.

Már meg sem lepődünk: Izrael helyett Katarnak adják el a fegyvereiket a németek

A Bild leleplező cikkéből kiderül, hogy a német kormány képmutatásának nincsen párja.

Washington is bedobta törölközőt: Nincs remény a gázai tűzszünetre

Amerikai tisztviselők szerint nagyon valószínűtlen, hogy a közelgő elnökválasztás előtt megállapodás születik Izrael és a Hamász között.