Javier Milei szerint az ENSZ Izrael-ellenes és képtelen reagálni a terrorizmusra

Javier Milei argentín elnök az ENSZ Közgyűlésben kedden elmondott beszédében élesen bírálta a világszervezetet Izrael-ellenes elfogultsága miatt. Milei kimelte az ENSZ feltűnően magas Izrael ellenes határozatait, azt mondva, hogy a szervezet „Izrael állam ellen szavazott, dacára, hogy az az egyetlen ország a Közel-Keleten, amely a liberális demokráciát védi”, ugyanakkor „ezzel egyidejűleg teljes képtelenséget mutattunk a terrorizmusra való reagálásra” – tette hozzá.

„Ugyanebben a házban, amely állítólag az emberi jogokat védi, véres diktatúrákat is bevettünk az Emberi Jogi Tanácsba, beleértve Kubát és Venezuelát is, szemrebbenés nélkül”

– mondta Milei.

Danny Danon, Izrael ENSZ-nagykövete a beszéd után találkozott Mileivel, és megköszönte neki a megjegyzéseit.

„Meghatódva hallgattam az argentin elnök beszédét a közgyűlésben. Milei elnök úr, ön Izrael állam igazi barátja. Ebben a teremben, ahol egész nap rágalmaztak minket, ön bátorságot mutatott és kiállt Izrael mellett! Köszönöm”

– írta Danon az X-en közzétett bejegyzésében.

Milei Izrael állam lelkes támogatójának számít, és bejelentette, hogy Argentína izraeli nagykövetségét Jeruzsálembe kívánja költöztetni.

Az elnök a választási kampányában azt ígérte, hogy elnökként első külföldi látogatása Izraelbe fog vezetni – ezt az ígéretét be is tartotta.

Áprilisban is támogatásáról biztosította Izraelt, miután Irán rakéták és drónok sorozatát indította az ország ellen.

„Argentína szolidaritását és rendíthetetlen elkötelezettségét fejezi ki Izrael Állam iránt az Iráni Iszlám Köztársaság által kezdeményezett támadások miatt”

– fogalmazott.

„Az Argentin Köztársaság elismeri a nemzetállamok önvédelemhez való jogát, és határozottan támogatja Izrael Államot szuverenitásának megvédésében, különösen a terrorizmust támogató és a nyugati civilizáció elpusztítására törekvő rezsimekkel szemben” – tette hozzá Milei, akit az Arutz7 hírportál idéz.

Argentína újra Izrael mellé állt: Terrorszervezetnek nyilvánította a Hamászt

Javier Milei meg van győződve arról, hogy Argentínának meg kell felelnie a nyugati civilizációnak.