Izrael nem áll le: Több ezer Hezbollah rakétavetőt semmisített meg a légierő

A szombati nap folyamán mintegy 90 rakétát lőttek ki a libanoni terroristák Észak-Izrael felé, és több helyen tűz ütött ki. A Galilea és a Golán-fennsík lakosait arra utasították, hogy maradjanak a bunkerek közelében, mivel az IDF folytatja a támadásokat Libanonban. A terrorista rakétázások az éjszaka során is folytatódtak.

„Az elmúlt nap folyamán a Felső-Galilea, a Golán-fennsík és Szafed térségében egész nap szóltak a szirénák azt követően, hogy mintegy 90, Libanonból izraeli területre kilőtt lövedéket azonosítottak” – közölte az IDF.

„Az elmúlt órák során az IAF (izraeli légierő) több ezer rakétavetőre csapott le, amelyek azonnali használatra készen álltak, hogy izraeli területre lőjenek velük.

Ezenkívül az IDF tüzérsége számos dél-libanoni területre mért csapást. Az IDF folytatja tevékenységét a Hezbollah képességeinek és terrorista infrastruktúrájának felszámolása érdekében.” – tette hozzá a hadsereg.

Israel Defense Forces on X (formerly Twitter): „⭕️Approx. 180 Hezbollah targets and thousands of launcher barrels, ready for immediate use against Israeli civilians, were dismantled by a number of strikes in southern Lebanon.The IDF will continue operating to dismantle and degrade Hezbollah’s capabilities and terrorist… pic.twitter.com/lWyQNoydII / X”

⭕️Approx. 180 Hezbollah targets and thousands of launcher barrels, ready for immediate use against Israeli civilians, were dismantled by a number of strikes in southern Lebanon.The IDF will continue operating to dismantle and degrade Hezbollah’s capabilities and terrorist… pic.twitter.com/lWyQNoydII

Ezzel egy időben a hatóságok újabb korlátozásokat rendeltek el a Haifa környéki és északi lakosok számára, felkészülve a libanoni terrorcsoport közelgő nagyszabású támadásának lehetőségére, miután az elmúlt héten több támadásban is súlyos veszteségeket szenvedett.

A belügyi parancsnokság által az északi lakosok számára kiadott új utasítások szerint a munka és az oktatási tevékenység csak ott folytatható, ahol megfelelő óvóhely van a közelben, és időben el lehet érni egy támadás esetén

Ali Hashem علي هاشم on X (formerly Twitter): „Relentless Israeli attacks on different towns and villages in south Lebanon. pic.twitter.com/VfW70406xC / X”

Relentless Israeli attacks on different towns and villages in south Lebanon. pic.twitter.com/VfW70406xC

Emellett a gyülekezések száma a szabadban legfeljebb 30 főre, zárt térben pedig 300 főre korlátozódik.

A Jezréel-völgyet ért vasárnap hajnali rakétatűz előtt beszélve Hagari azt mondta, hogy a fejlemények függvényében további változások lehetnek az irányelvekben, és figyelmeztetett, hogy a következő órákban is rakétákat lőhetnek ki Izraelre.

Izrael egyetlen légicsapással likvidálta a Hezbollah elit erőinek vezérkarát

A Hezbollah parancsnokai a kompromittált kommunikációs eszközök miatt kénytelenek voltak személyesen találkozni. Rossz ötlet volt.

Irán “korlátlan támogatást” ígért a közel-keleti terroristáknak

Abbász Aragcsi iráni külügyminiszter nem köntörfalazott, megígért minden támogatást az Izrael-ellenes tengely tagjainak.