Libanonért aggódik az EU – Izraelért nem sikerült

A Hezbollah minden nap izraeliek ezreit akarja elpusztítani – de ez végett az EU feje nem fáj. Vélemény.

Az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, nevezett Joseph Borrell, elítélte a Hezbollah csipogóinak felrobbantását.

Merthogy a “támadás veszélye sodorta Libanon biztonságát és stabilitását.”

Borrell főképviselő úrnak Libanonért méltóztatik aggódva lenni. Elmondanánk ezért neki valami fontosat: a Hezbollah terroristái minden nap izraeliek ezreit próbálják elpusztítani – iráni rakétákkal.

Hogy ez nem sikerül nekik, az nem azért van, mert nem akarják megtenni, hanem mert – hála Izrael önvédelmi erejének – nem képesek rá.

Izrael eltörölhetné a föld színéről nem csupán Dél-Libanont, vagy Gázát, de Teheránt is. Hogy ezt nem teszi meg, az nem azért van, mert nem képes rá, hanem mert nem akarja.

Izrael a bármelyik pillanatban megindíthatja a hadjáratot a Hezbollah ellen

A Hezbollah elleni háború nagyon is reális lehetőségnek látszik – írja az Israel Hayom.

Izrael célzott csapásként kizárólag terroristákra támadt – mert akinél a Hezbollah bemérhetetlennek gondolt kommunikációs eszköze van,

az a Hezbollah tagja, vagyis terrorista.

Ha a mélyen tisztelt külképviselő úr aggódni tetszik az ártatlanok életéért, akkor kezdje azokkal az izraeliekkel – legyenek zsidók, arabok, keresztények, akárkik -, akik ki vannak téve a Hezbollah mindennapos gyilkossági kísérleteinek.

Utána pedig tessék aggódva lenni azokért a palesztinokért, líbiaiakért, szírekét vagy épp irániakért, akiket a terroristák élő pajzsnak használnak. Tessék aggódva lenni az ő életükért – és amikor ez sikerül, arra fog ébredni a tisztelt uniós főhajakend, hogy állva, véresre tapsolja a kezét egy-egy izraeli akció láttán, amely a terroristák és csakis a terroristák ellen irányul.

Telex: Tajvanon készültek a Hezbollah felrobbant csipogói

Dezső András információi szerint valójában egy bolgár cég végeztette a szállítást, és ugyanez a szófiai cég értékesítette a készülékeket a Hezbollahnak.

Újabb támadás: A csipogók után felrobbantak a Hezbollah rádiói is

A libanoni média az elmúlt néhány órában újabb robbanásokról számolt be egész Libanon területén.

A véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a Neokohn szerkesztőségének az álláspontját.