Megszólalt a kormány: A felrobbant csipogók soha nem jártak Magyarországon

Kovács Zoltán szerint az ügy „nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot.”

A Hezbollah tagjai által libanoni használat közben felrobbant személyhívókkal kapcsolatba hozható cégnek „nincs gyártóhelye” Magyarországon, és az eszközök soha nem voltak az ország területén – közölte Kovács Zoltán kormányszóvivő.

„A hatóságok megerősítették, hogy a szóban forgó cég kereskedelmi közvetítő, nincs magyarországi gyártási és működési telephelye… A hivatkozott készülékek soha nem voltak Magyarországon”

– magyarázta a kormányszóvivő az X-en, hozzátéve, hogy az ügy „nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot.”

Zoltan Kovacs on X (formerly Twitter): „‼️ 🇭🇺 The Hungarian government’s position on the „pager issue”: authorities have confirmed that the company in question is a trading intermediary, with no manufacturing or operational site in Hungary. It has one manager registered at its declared address, and the referenced… / X”

‼️ 🇭🇺 The Hungarian government’s position on the „pager issue”: authorities have confirmed that the company in question is a trading intermediary, with no manufacturing or operational site in Hungary. It has one manager registered at its declared address, and the referenced…

Ahogy arról lapunk is beszámolt, több ezer Hezbollah terrorista sérült meg Libanonban, amikor a kommunikációra használt személyhívója felrobbant (a támadás pontos részleteiről szóló összefoglalónk itt és itt olvasható).

A tajvani Gold Apollo szerdán közölte, hogy a felrobbant személyhívókat nem ő készítette, hanem a budapesti BAC nevű cég, amely rendelkezik engedéllyel a márka használatára.

Bársony-Arcidiacono Cristiana, a BAC Consulting ügyvezetője szerdán telefonon megerősítette az NBC Newsnak, hogy cége együtt dolgozott a Gold Apollóval, de amikor a személyhívókról és a libanoni robbanásokról kérdezték, azt mondta: 

„Nem én készítem a személyhívókat. Én csak a közvetítő vagyok. Szerintem félreértették a dolgot.”

Újabb támadás: A csipogók után felrobbantak a Hezbollah rádiói is

A libanoni média az elmúlt néhány órában újabb robbanásokról számolt be egész Libanon területén.

„Félreértették” – megszólalt a libanoni csipogókat gyártó magyar cég ügyvezetője

Egymásnak ellentmondó állításokat tett a tajvani Gold Apollo és a budapesti BAC Consulting Kft. ügyvezetője.