Vádalkut kötött az oroszoknak repülőgép-alkatrészeket csempésző izraeli férfi

A 49 éves Gal Haimovich bűnösnek vallotta magát az orosz vállalatokkal szembeni szankciók megsértésében, többek között repülőgép-alkatrészek csempészésével – közölte az amerikai igazságügyi minisztérium.

„A vádalku részeként Haimovich elismerte, hogy az amerikai vállalatok megtévesztésére került sor a szóban forgó áruk valódi rendeltetési helyével kapcsolatban, és hogy a vádlott és mások megpróbálták leplezni a rendszert azáltal, hogy hamis információkat adtak meg az amerikai kormányhoz benyújtott exportdokumentumokban” – közölte a minisztérium.

„Haimovich 2022 márciusa és 2023 májusa között elősegítette repülőgép-alkatrészek és repüléstechnikai eszközök – köztük rakétatechnológiai alkalmazásokat tartalmazó alkatrészek – exportját az Egyesült Államokból, különböző harmadik feleken keresztül az orosz ügyfelek nevében” – tette hozzá a közlemény. „Ezek az orosz végfelhasználók rendszeresen utasították Haimovichot, hogy megtévessze az amerikai gyártókat és beszállítókat az áruk végső rendeltetési helyével kapcsolatban”.

Az izraeli férfit várhatóan november 22-én ítélik el.

A vádalku részeként Haimovich beleegyezett, hogy elveszíti az általa felszámított több mint 2 millió dollárnyi sikerdíjat.

Zsákutcában a túszalku: Oroszország segítségét kérte Izrael

A Nyugat részvételével folyó erőfeszítések eddig nem mutattak előrelépést.

Érkezik a Fath-360: Hamarosan iráni rakéták fognak hullani Európában

Amerika és más nyugati országok szerint ez az eszkaláció komolyan veszélyezteti az európai biztonságot.