Trump nem akar még egy vitát

Donald Trump volt amerikai elnök közösségi médiaoldalán kijelenette, hogy nem vesz részt egy újabb vitán a jelenlegi alelnökkel, a demokrata párt jelöltjével, Kamala Harrisszel.

A republikánus elnökjelölt csütörtökön közölte, hogy nem vesz részt egy újabb vitán Kamala Harris alelnökkel és demokrata párt jelöltjével, miután az alelnök kampánya kifejezte igényét egy újabb vita megtartására.

„Amikor egy bokszoló elveszít egy meccset, az első szavak, amelyek elhagyják a száját, ezek a következők: „Új meccset akarok”” – posztolta Trump a Truth Social nevű közösségi platformján.

Trump elmondta, hogy az olyan témákat, mint az infláció és a bevándorlás, „nagyon részletesen” megvitatták a Joe Biden elnökkel folytatott júniusi vitája során, valamint a Harrisszel folytatott kedd esti vitán is.

„Nem jelent meg a Fox vitáján, és nem volt hajlandó az NBC és a CBS vitájára” – posztolta Trump csütörtökön. „

Kamalának arra kellene koncentrálnia, amit az elmúlt majdnem négy év alatt kellett volna tennie. Nem lesz harmadik vita!”

Nem sokkal Trump posztja után Harris felszólalt egy észak-karolinai nagygyűlésen, és megjegyezte, hogy szeretne még egy vitát tartani Trumppal.

„Úgy gondolom, tartozunk annyival a választóknak, hogy tartsunk még egy vitát, mert ez a választás és ami a tét, nem is lehetne fontosabb” – mondta Kamala Harris a támogatóinak.

A keddi vita, amely a jelöltek első személyes találkozója volt a november 5-i választások előtt, 57,5 millió tévénézőt vonzott hét csatornán keresztül, a Nielsen adatai szerint.

Ez a nézőszám meghaladta azt a mintegy 51 milliót, amely júniusban Trump Biden vitáját nézte.

A CNN a vita után végzett gyorsfelmérése szerint a nézők 63 százaléka szerint Harris nyerte a keddi vitát, míg 37 százalékuk szerint Trump nyert.

Más közvélemény-kutatások, köztük a C-SPAN és a FOX által közzétett egyik, azt mutatta, hogy Trump jobban szerepelt, mint Harris.

Heves vita zajlott Izraelről Trump és Kamala Harris elnökjelölti csörtéjén

Kamala Harris alelnök és Donald Trump volt elnök kedd este először vitázott egymással. Mutatjuk a részleteket!