Sikeres mentőakció: újabb izraeli túszt szabadított ki az IDF!

Egy izraeli túszt mentettek ki az IDF csapatai egy alagútból a Gázai övezet déli részén a mai nap folyamán – jelentette be az izraeli hadsereg.

A kimentett túsz az 52 éves Kaid Farhan al-Kadi, aki egy Rahat melletti beduin közösségből származik, és október 7-én egy csomagolóüzemben dolgozott őrként a Magen kibucban. Al-Kadit a Hamász terroristái rabolták el a közeli Mivtahim közösségből.

Al-Kadit egy alagútban találták meg a haditengerészet elit Shayetet 13 egységének kommandósai. A műveletet az IDF déli parancsnoksága, a Sin Bét és az IDF 162. hadosztálya vezette.

Israel Defense Forces on X (formerly Twitter): „Today, the IDF and ISA rescued the hostage Qaid Farhan Alkadi, aged 52, from Rahat, who was abducted by the Hamas terrorist organization into Gaza on October 7.He is in a stable medical condition and is being transferred for medical checks at a hospital. His family has been… pic.twitter.com/lGBKa3aaaO / X”

Today, the IDF and ISA rescued the hostage Qaid Farhan Alkadi, aged 52, from Rahat, who was abducted by the Hamas terrorist organization into Gaza on October 7.He is in a stable medical condition and is being transferred for medical checks at a hospital. His family has been… pic.twitter.com/lGBKa3aaaO

Al-Kadi jó egészségnek örvend, és további vizsgálatokra kórházba szállítják – teszi hozzá az IDF. 

A hadsereg a mentőakciót „összetettként” jellemezte.

Az IDF szerint további részleteket egyelőre nem lehet közzétenni „a túszaink, erőink és az állam biztonságával kapcsolatos kérdések miatt”.

Barbárok: Lövésnyomokat találtak a hazahozott izraeli túszok holttestein

Az IDF értékelése szerint a Hamász többeket kivégzett a héten megtalált túszok közül.