Videó: Hatalmas ovációt kaptak a demokratáktól az egyik izraeli túsz szülei  

A „Bring them home” – skandálás visszhangzott szerda este a Demokrata Nemzeti Konvención, amikor Rachel Goldberg-Polin és Jon Polin a színpadra lépett, hogy beszédet mondjanak 23 éves fiukért, Hersh-ért és a többi túszért. 

A demokrata nagygyűlés résztvevői felállva tapsoltak, amikor Rachel és Jon a színpadra léptek. Miközben beszéltek Hersh és a másik hét amerikai túsz fotói voltak láthatóak a kivetítőkön.

Hersh-t a Nova zenei fesztiválról rabolták el, ahová a legjobb barátjával ment, hogy megünnepelje a születésnapját. 

„Akárcsak Kamala Harris, Hersh is a kaliforniai Oaklandben született” – mondta Rachel. „Hersh egy vidám, laza, jó kedélyű, tisztelettudó és kíváncsi ember. Egy civil.”

Rachel elmondta, hogy Hersh bal karját megcsonkolta a Hamász terroristáinak egyik gránátja, mielőtt felpakolták egy kisteherautóra, és „elrabolták az életéből, tőlem és Johntól, Gázába”.

„Ez egy politikai gyűlés” – mondta Jon.

„De az, hogy a fiunknak és az összes túsznak haza kell jönnie, nem politikai kérdés. Ez humanitárius kérdés.”

A házaspár teljes beszéde itt hallgatható meg:

Az édesapa elmondta, hogy a nyolc amerikai túsz családja néhány hetente találkozik Washingtonban. Jon szerint nagyon bátorító számukra, hogy a Kongresszusban kétpárti támogatást kap a túszok szabadon bocsátása. 

Az amerikai túszok családjainak csoportja számos alkalommal találkozott Biden elnökkel és Harris alelnökkel a Fehér Házban, Jake Sullivan nemzetbiztonsági tanácsadóval pedig több mint egy tucatszor. 

Jon elmondta, hogy Biden és Harris is fáradhatatlanul dolgozik egy olyan tűzszüneti megállapodásért, amely „hazahozza értékes anyáinkat, apáinkat, házastársainkat, nagyszüleinket és unokáinkat, és véget vet a kétségbeesésnek Gázában”.

„A közel-keleti tragikus konfliktus minden oldalán hatalmas fájdalmat okoz” – mondta. „És a fájdalom versenyében nincsenek győztesek.”

Izraeli túsz szülei beszéltek a republikánus nagygyűlésen

A 23 éves Omer Neutra szüleit ováció fogadta, a tömeg egységesen a „Bring them home!”, azaz „Hozzátok őket haza!” rigmust kántálta.

A forrongó Közel-Keleten John szerint az egyetlen dolog, ami a legközvetlenebbül oldhatja a nyomást és nyugalmat hozhat az egész térségbe, az egy olyan megállapodás, amely hazahozza a 109 izraeli túszt, és “véget vet az ártatlan gázai civilek szenvedésének”.

Rachel, beszédét úgy fejezte be, ahogyan az elmúlt 320 napban sok más beszédet is befejezett, egyenesen a fiához szólva. 

„Hersh, ha hallasz minket, szeretünk” – mondta.

„Maradj erős, maradj életben”.

Liz Hirsh Naftali, az október 7-én túszul ejtett és 50 nappal később szabadon engedett négyéves Abigail Mor Edan nagynénje könnyek között állt a színpad mögött, miközben Rachel és John a tömeghez szólt. 

„Megdöbbentő volt. Egyszerűen gyönyörű volt” – mondta. „Azt hiszem, azt tanultuk meg, hogy rengeteg olyan ember van, aki tényleg szeret és törődik velünk, és ez megérintette a szívüket.”

Biden: Az Izrael-ellenes tüntetők mondanivalójában van igazság

Lanyha érdeklődés kísérte az Izrael-ellenes tüntetést a demokrata nagygyűlés közben Chicagoban.

WP: A Hamász vezetője a föld alatt rekedt és kifogyóban vannak a készletei

Jahja Szinvár alkut akar és garanciákat arra, hogy Izrael nem gyilkolja meg őt, de még kivár.