A terrorizmus áldozataira emlékeztek az ENSZ-ben – csak a zsidókat hagyták ki

„Egyetlen szó sincs egyetlen olyan támadásról sem, amelyet palesztinok hajtottak végre izraeliek ellen” – mondta az ENSZ leköszönő izraeli nagykövete.

Amikor az ENSZ szerdán a terrorizmus áldozatainak emlékére és tiszteletére rendezett nemzetközi emléknapot ünnepli, Gilad Erdan, az ENSZ leköszönő izraeli nagykövete szerint egyes áldozatokat másképp kezel, mint másokat.

Az izraeli nagykövet egy videót tett közzé – héberül, angol felirattal – az ENSZ New York-i székhelyén a terrorizmus globális áldozatairól szóló kiállításról, egy olyan helyen, ahol minden látogató belép az épületbe.

A kiállításon említést tesznek a 2001. szeptember 11-i terrortámadásokról és a 2013-as bostoni maratonon történt robbantásról, valamint utalnak az indonéziai és kenyai terrorra. „De mi hiányzik?” – kérdezte Erdan.

„Egyetlen említés sincs egyetlen olyan támadásról sem, amelyet palesztinok hajtottak végre izraeliek ellen” 

– mondta. „Hamarosan egy éve lesz a holokauszt óta a zsidók és izraeliek elleni legnagyobb terrortámadás. Az ENSZ mégsem gondolja, hogy ezt ki kell tenni a falaira”.”

Ambassador Gilad Erdan גלעד ארדן on X (formerly Twitter): „𝗬𝗼𝘂 𝗵𝗮𝘃𝗲 𝘁𝗼 𝗪𝗔𝗧𝗖𝗛 𝗶𝘁 𝘁𝗼 𝗕𝗘𝗟𝗜𝗘𝗩𝗘 𝗶𝘁‼️Tomorrow marks the International Day of Remembrance and Tribute to the Victims of Terrorism.Soon, it will be a year since October 7th, the most horrific terror attack since the Holocaust. Yet, the disgraceful UN… pic.twitter.com/i2NdS21rHA / X”

𝗬𝗼𝘂 𝗵𝗮𝘃𝗲 𝘁𝗼 𝗪𝗔𝗧𝗖𝗛 𝗶𝘁 𝘁𝗼 𝗕𝗘𝗟𝗜𝗘𝗩𝗘 𝗶𝘁‼️Tomorrow marks the International Day of Remembrance and Tribute to the Victims of Terrorism.Soon, it will be a year since October 7th, the most horrific terror attack since the Holocaust. Yet, the disgraceful UN… pic.twitter.com/i2NdS21rHA

Van egy „palesztin áldozatot” ábrázoló kép, amelyet az ENSZ-kiállítás „Palesztinában” történtként azonosít – jegyezte meg Erdan -, „így az emberek azt hihetik, hogy Izraelben sérült meg, de ha elolvassák az apró betűs részt, kiderül, hogy valójában egy új-zélandi támadásban sérült meg”.

Az „Emlékek” című kiállítás, amely augusztus 27-ig tekinthető meg, „célja, hogy felhívja a figyelmet az emberi történetekre, amelyek a terrorizmus minden áldozatának és túlélőjének a szívében rejlenek, valamint arra, hogy minden terrortámadás milyen hosszú távú hatást gyakorol a túlélő áldozatokra” – olvasható az ENSZ honlapján.

„Arra is törekszik, hogy rávilágítson azokra a közös vonásokra, amelyek az áldozatokat világszerte összekötik, és hangsúlyozza a terrortámadások és az új áldozatok megjelenésének megelőzésének fontosságát” – teszi hozzá a közlemény. 

„Nincs korruptabb és erkölcsileg romlottabb hely, mint az ENSZ, és mindannyiunknak össze kell fognunk, hogy ezt az üzenetet világszerte terjesszük,

követelve ennek a szervezetnek a bezárását és felszámolását, és egy új, valóban nemes értékeket képviselő testület létrehozását” – tette hozzá a leköszönő izraeli nagykövet.

Már megint hazudik az ENSZ: Izrael műholdképekkel cáfolja a sóhivatal vádjait

A nemzetközi szervezet gázai számait is utolérte a brutális infláció.

Beismerte az ENSZ: Kilenc munkatársuk vett részt az október 7-i mészárlásban

Az UNRWA hivatalosan is új mélypontra süllyedt, és itt az ideje, hogy a világ lássa az igazi arcukat – mondta az egyik izraeli szóvivő.