„Hiszek a gyermekek védelmében” – bocsánatot kértek a kirúgott zsidó diáktól

“Hiszek a biológiai valóságban és a gyermekek védelmében” – mondta James Esses, akit számos antiszemita támadás ért meggyőződése miatt.

James Esses korábban aggodalmát fejezte ki, hogy a konverziós terápia javasolt tilalma árthat a nemi diszfóriában szenvedő gyermekeknek. Most, az őt kirúgó intézmény bocsánatot kért a zsidó hallgatótól, akit kirúgtak a pszichoterápia mesterképzéséről, miután “kritikus nézeteket” fogalmazott meg.

A tanácsadókat és pszichoterapeutákat képző Metanoia Intézet közleményében azt írta, hogy elfogadják, hogy a James Esses-szel szembeni bánásmódjuk sértette saját irányelveiket, mivel a megfelelő eljárás nélkül bocsátották el őt.

A diák 2021-ben online petíciót indított, amelyben aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a konverziós terápiák javasolt tilalma a nemi diszfóriában szenvedő gyermekek terápiájának kriminalizálását eredményezheti.

Nem sokkal később Esses-t e-mailben értesítették a kirúgásáról.

A Metanoia Intézet azt írta, hogy felismerték a „változó politikai tájképet” a nemek elismerése körül a Cass Review közzététele után, amely tiltja a pubertásblokkolók felírását a 18 év alatti brit gyerekek számára.

A közleményük így folytatódott: „A kizárás következményeként Esses urat megfosztottuk a lehetőségtől, hogy a további két évben befejezze tanulmányait és megszerezze a képesítését az intézetnél.

„Esses úr minden vizsgát sikeresen teljesített, pozitív visszajelzést kapott a klinikai gyakorlatain, és a kizárás időpontjában már engedélyezték neki, hogy magánpraxist indítson. Elnézést kérünk tőle a kizárás szakmai és személyes hatásai miatt. Annak ellenére, hogy a magas színvonalú terápia az empátiában, az aktív meghallgatásban és a feltétel nélküli pozitív megbecsülésben gyökerezik,

Esses úrral való bánásmódunk során nem teljesítettük ezeket az értékeket. Ezért teljes mértékben elnézést kérünk.”

Esses, aki Dublinban nőtt fel és a BBYO zsidó ifjúsági mozgalom tagja volt, ügyvédből lett köztisztviselő, mielőtt pszichoterápiás képzésbe kezdett.

Tavaly decemberben peren kívül megyezett az Egyesült Királyság Pszichoterápiás Tanácsa ellen indított perben, amiért elbocsátották a képzésről.

Egy akkori nyilatkozatában a testület elismerte, hogy a nemi hovatartozással kapcsolatos meggyőződések a törvény értelmében védelemben részesülnek.

Napi Anglia: Saját felvonulást tartanak a Brighton Pride-ról kitiltott zsidók

A Jewish and Proud nevű csoport közölte, hogy izraeli zászlókat fognak kitűzni, hogy ellensúlyozzák a „tengernyi palesztin zászlót”.

A tanács azt is elmondta, hogy elismeri „annak a szakmai meggyőződésnek az érvényességét, hogy a nemi diszfóriában szenvedő gyermekeket feltáró terápiával kell kezelni, ahelyett, hogy visszafordíthatatlan és potenciálisan káros orvosi beavatkozás felé terelnék őket”.

A jogi költségeinek finanszírozására létrehozott crowdfunding oldalon Esses azt írta: „A kizárásom oka az volt, hogy megpróbáltam megvédeni a nemi diszfóriában szenvedő, kiszolgáltatott gyermekek terápiáját és tanácsadását”.

Az általa indított nyilvános petíciót később 10 000-en írták alá, és „a kormány lépett, és számos általam kért védintézkedésbe beleegyezett”.

Míg egyesek számára a nemi hovatartozás megállapítása a megfelelő kezelés, mások számára nem lesz az – írta. A gondos és megfelelő beszélgetésen alapuló terápia minden egyes ember számára lehetővé teszi, hogy megfelelően feltárja a mögöttes okokat és lehetőségeket.

„Ezt a megközelítést követik a terapeuták minden más mentális egészségügyi állapot esetében, és nem lehet ez másként a nemi diszfória esetében sem”.”

Esses korábban azt mondta a JC-nek, hogy az alatt a két év alatt, amíg a Metanoia ellen pereskedett számos antiszemita sértéssel szembesült. “Ezeknek én vagyok a címzettje, egyszerűen azért, mert hiszek a biológiai valóságban és a gyermekek védelmében”.

Elmondta, hogy nem ritka, hogy nácinak nevezik a közösségi médiában.

„Mások a vezetéknevemre, Essesre játszva ‘James SS’-nek hívnak. Ez sajnos már megszokottá vált, és bárcsak azt mondhatnám, hogy én vagyok az egyetlen” – tette hozzá.

Algéria szerint a „cionista lobbi” összeesküdött a botrányhős bokszolójuk ellen

Az algériai olimpiai bizottság igazgatója azt állította, hogy Imane Khelifet „sötét erők” támadják.