Biden Netanjahunak: Amerika segít megvédeni Izraelt Iránnal szemben

Joe Biden amerikai elnök csütörtökön beszélt Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel, és „megerősítette” a zsidó állam biztonságának amerikai támogatását, miután a Hezbollah rakétákat zúdított Észak-Izraelre, Irán pedig megesküdött, hogy megbosszulja a területén likvidált Hamász-terrorvezért.

Biden közölte Netanjahuval, hogy

az Egyesült Államok támogatja Izraelt „Iránból érkező minden fenyegetéssel szemben, beleértve a Hamász, a Hezbollah és a hútik által képviselt terrorista csoportokat”

– olvasható a Fehér Ház közleményében, amely megjegyezte, hogy Kamala Harris amerikai alelnök, várható demokrata elnökjelölt is részt vett a híváson.

Az amerikai elnök „megvitatta az Izrael fenyegetésekkel szembeni védelmének támogatására irányuló erőfeszítéseket, beleértve a ballisztikus rakéták és drónok elleni védekezést, az új védelmi célú amerikai katonai telepítéseket”, és „hangsúlyozta a régióban a szélesebb körű feszültségek de-eszkalálására irányuló folyamatos erőfeszítések fontosságát” – tette hozzá a közlemény.

A zsidógyilkosoknak meg kell fizetniük

Kritikusok szerint a zsidógyilkosok halála csak ront a helyzeten. Ám a béke csak a terroristák teljes veresége után lehetséges.