Az IDF elit egységének parancsnoka először beszélt Arafat tervezett elfogásáról

Az IDF egyik elit egységének parancsnoka először erősítette meg, hogy Izrael terveket készített Jasszer Arafat, a Palesztin Hatóság vezetőjének elfogására – írja az Arutz7.

Izrael a második intifáda csúcspontján, a 2000-es évek elején tervezte Jasszer Arafat, a Palesztin Hatóság elnökének elfogását – számolt be róla hétfőn a 13-as csatorna.

Egy új, négyrészes sorozat részeként, amelyben a tervben részt vevő izraeli biztonsági tisztviselőkkel készítettek interjúkat, a 13-as csatorna olyan interjúk részleteit tette közzé, amelyek megerősítik, hogy

az izraeli kormány a 2000-es évek elején tervezte a Palesztin Hatóság elnökének elfogását és kiutasítását az országból.

Ram Rothberg admirális, aki egykor az izraeli elit Shayetet-13 haditengerészeti felderítő egység parancsnoka volt, a vele készített interjúban megerősítette, hogy a Shayetet 13-mal egy különleges egységet állítottak össze a tervezett elfogási akcióhoz.

Rothberg hozzátette, hogy a csapatot kiképezték a műveletre, amely szerinte kifejezetten az akkori PH-vezért vette célba.

Rothberg szerint az izraeli legfelsőbb vezetése többször is komolyan fontolóra vette a terv végrehajtását, de végül elutasította, mert kérdéses volt, hogy utána ki lenne Arafat utódja a Palesztin Hatóság élén.

Terroristákkal kötött alkut Olaszország és Franciaország

A dokumentumok szerint a PFSZ vállalta, hogy leállítja az olasz civilek, elleni támadásait, cserébe fegyvereket szállíthat az országon keresztül és vehet célba izraelieket.