Berlin mégsem bojkottál: rengeteg német fegyvert kap Izrael

Németország augusztus óta 102 millió dollár értékű fegyvereladást hagyott jóvá Izraelnek – közölték német tisztviselők.

A német külügyminisztérium azt követően közölte a számokat, hogy az ország szövetségi parlamentjének egy szélsőbaloldali törvényhozója tájékoztatást kért a közelmúltban megjelent hírekkel kapcsolatban, amelyek szerint Németország visszatartja a zsidó államba irányuló fegyverexportot – írja a DPA hírügynökség.

A számokból kiderül, hogy a német fegyverszállítások 2023-ban (352 millió dollár) jelentősen megnőttek 2022-hez (35 millió dollár) képest. Ezután 2024-ben drasztikusan csökkentek (augusztus előtt 48 millió dollár), ami még mindig magas szám a korábbi évekhez képest.

A berlini székhelyű Forensis nonprofit szervezet áprilisi jelentése szerint 2015-ben Németország több mint 500 millió dollár értékben szállított fegyvert Izraelnek, ami az utóbbi évek legmagasabb értéke.

Izrael hatalmas mennyiségű fegyvert vásárolt és kapott az Egyesült Államoktól és más szövetségeseitől a Hamásszal Gázában, a libanoni Hezbollahhal, valamint Iránnal és annak más megbízottjaival vívott egy éve tartó konfliktusa során.  

Találkozzon Robert C. Castellel az Óbudai Zsinagógában!

Ötfogásos kóser vacsorával egybekötött pódiumbeszélgetés lesz az Óbudai Zsinagógában, amelynek során Köves Slomó rabbi Robert C. Castel biztonságpolitikai szakértőt fogja kérdezni.

Meloni is hátba szúrta Izraelt: Olaszország teljes fegyverembargót vezetett be

Teljes morális csőd jellemzi az olasz kormány hozzáállását.