Izraeli szakértő: A ketrecbe zárt oroszlán most az ellenségre vetette magát

Ez az egyik legfelkészültebb, legkiképzettebb és legtapasztaltabb hadsereg, amelyet Izrael valaha is hadrendbe állított – írja a Libanonban harcoló izraeli erőkről Seth J. Frantzman, Közel-Kelet szakértő, a Jerusalem Post újságírója.

Ha az ember rápillant Izrael Északi Parancsnokságának vezetőjére, miután egy évig ő és az emberei védekezésben vártak erre a pillanatra, megérted, miért ilyen hatékonyak a Hezbollah megtörésében. Sok ilyen emberrel találkoztam, ők csak erre vártak és vártak és vártak, készültek és készültek és készültek. 

Ez az egyik legfelkészültebb, legkiképzettebb és legtapasztaltabb haderő, amelyet Izrael valaha is hadrendbe állított. 

Egy év háború acélozta meg őket erre. Gordin vezérőrnagy testesíti meg ezt az acélt. Ezeknek a katonáknak vasakaratuk van. A Hezbollah soha nem számított arra, hogy ilyen vassal és acéllal találkozik.

Sokan, akiket ismerek, és akikkel interjút készítettem, az IDF szárazföldi erőit északon egy ketrecbe zárt oroszlánhoz hasonlították, amely csak a lehetőségre vár.

Ez az oroszlán most az ellenségre vetette magát.

John Spencer: Izrael visszanyerte az elrettentő erejét

A Modern War Institute városi hadviselés szakértője szerint Izrael mostani háborúja nem hasonlítható össze semmilyen korábbi katonai konfliktussal.

Erre gondolt az amerikai tiszt, Hal Moore ezredes, amikor a frontról való vezetésről beszélt, „ahol a fém találkozik a hússal”.

Az Északi Parancsnokság parancsnokának, Ori Gordin őrnagynak a megjegyzései a libanoni harcokról: „Amióta megkezdtük az Északi Nyilak hadműveletet, súlyos károkat okoztunk a Hezbollah parancsnoki struktúrájában.

A dandárparancsnokok többségét már harmadszorra likvidáltuk, és a Hezbollah parancsnoki struktúrája súlyos károkat szenvedett.

A Hezbollahnak okozott kár jelentős, és a területekre és a támadások megszervezésére való képességükre mért csapásaink jelentősek. Mindenhol, ahol harcba bocsátkoztunk, győzedelmeskedtünk. Eltökéltek vagyunk, hogy minden alagútaknát, minden földalatti területet és minden fegyverraktárt elérjünk – hogy megsemmisítsük vagy elfoglaljuk őket”.

Ez az írás eredetileg a Kalandos Közel-Kelet oldalán jelent meg. Kornéli Beáta további írásai itt olvashatóak.

Ezt a cikket szerkesztőségünk az ünnep előtt készítette, és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Bámulatos precizitás: Több tízezer Hezbollah rakétát semmisített meg Izrael

A libanoni terroristák ízelítőt kaptak Izrael haragjából.

A türelem győzelmet terem: Hogyan szivárogtak be az izraeli kémek a Hezbollahba?

Alapvető szemléletváltásra és a terroristák arroganciájára volt szükség ahhoz, hogy az ezekben a hetekben látott akciókat végre tudja hajtani Izrael.

A véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a Neokohn szerkesztőségének az álláspontját.