Liam Payne szerette Izraelt – sok volt rajongója már nem is sajnálja a halálát

Antiszemita cunami indult, miután kiderült: a One Direction együttes nemrég elhunyt sztárja 12 éve azt posztolta: “Szeretjük Izraelt”. Korábbi rajongói már örülnek a zenész halálának.

Sok egykori Liam Payne rajongó írja: „már nem sajnálják”, hogy meghalt, miután újra felbukkant csütörtökön, egy nappal azután, hogy holtan találták argentínai szállodája előtt egy 12 éves poszt, amit a sztár az X/Twitteren írt, és amiben egyszerűen az állt:

„Szeretjük Izraelt”.

„Újabb cionista támogató halt meg. Nincs bennem együttérzés vele és a családjával” – írta egy felhasználó.

Payne 2012 januárjában írt posztja egy rajongó felvetésére adott válasza volt, amikor az egykori One Direction-sztár a közösségi médiában reagált a kérdésekre.

Nem engedték fel a gépre a zsidókat, 4 millió dollár bírságot kapott a Lufthansa

A bíróság kimondta, hogy zsidó utasokat diszkrimináltak 2022 májusában a New Yorkból Frankfurt érintésével Budapestre tartó egyik járaton.

„Tudtátok, hogy ennyi [sok] rajongótok van Izraelben?” – kérdezte a rajongó, amire Payne azt válaszolta, hogy a banda szereti Izraelt.

A poszt körbejárta a közösségi platformokat, hatalmas vitát generálva.

„Fogjátok már fel, hogy ezt egy izraeli rajongónak mondta” – írta valaki – »mit kellett volna mondania?«.”

„Azt, hogy dögöljenek meg a zsidók és dögöljenek meg a cionisták és dögöljön meg bárki, aki egy jottányit is rajong Júdeáért.”

– válaszolta egy másik felhasználó.

A Hamász támadását dicsőítette október 7-én a Meseország mindenkié szerzője

„A történelem úgy fog emlékezni október hétre, mint Izrael dekolonizációjának egyik fontos eseményére” – írta Nagy M. Boldizsár.