Tragédia: Öngyilkos lett a Nova fesztivál egyik túlélője

Holtan találták lakásában, éppen a 22. születésnapján, Shirel Golant, a Nova zenei fesztiválon történt mészárlás egyik túlélőjét. Golan otthonában bekövetkezett halálának híre éppen egy nagyszabású táncrendezvényen derült ki, amelyet vasárnap este egyszerre tartottak Tel-Avivban és Londonban, hogy pénzt gyűjtsenek a fesztiválok túlélőinek pszichológiai támogatására.

Családja szerint Golan poszttraumában szenvedett az október 7-i fesztiválon átélt szörnyű események miatt, amikor a Hamász palesztin terrorszervezet brutális támadást indított Izrael ellen, és mintegy 1200 embert mészárolt le, többek közt a Nova zenei fesztivál területén, valamint további 251 embert rabolt el.

Golan családja szerint nem kaptak megfelelő segítséget az állami hatóságoktól ahhoz, hogy a fiatal lány megkapja a szükséges pszichológusi kezeléseket, melyek segítettek volna feldolgoznia az átélt drámai eseményeket.

Golan testvére, Eyal elmesélte, hogy október 7-én testvéreivel együtt igyekeztek segíteni a fiatal lánynak elmenekülni a területről, akit végül egy rendőr mentett meg, aki Kfar Maimonba vitte.

Eyal szerint húga az eset után komoly traumás tüneteket mutatott, teljesen elzárkózott a külvilágtól.

Kétszer is kórházba került, de a család hangsúlyozta, hogy hivatalosan soha nem ismerték el a Nova Music Festival incidens poszttraumás áldozataként.

„Az állam tehet a haláláról” – hangsúlyozta Eyal, hozzátéve: »Ha az állam nem ébred fel, még több ilyen eset lesz«. Felszólította a hatóságokat, hogy növeljék a tudatosságot és javítsák a trauma túlélőinek kezelését, hogy a jövőben megelőzzék a hasonló tragédiákat.

Golan öt testvér közül a legfiatalabb volt, szülei és négy testvére maradtak utána — jelenti a The Jerusalem Post.

Kannibalizmusra kényszerítették a Gázából kiszabadított jazidi szexrabszolgát

Az Izrael által Gázából kimentett jazidi nő elárulta, milyen borzalmakat élt át a dzsihádisták fogságában. Figyelem, felkavaró tartalom!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem jelenítünk meg hirdetéseket.