Találkozzon Robert C. Castellel az Óbudai Zsinagógában!

Hova tart Izrael? Lesz-e valamikor végre béke? – ötfogásos kóser vacsorával egybekötött pódiumbeszélgetés lesz az Óbudai Zsinagógában, amely során Köves Slomó rabbi Robert C. Castel biztonságpolitikai szakértőt fogja kérdezni.

„Pontosan emlékszem, hol voltam és mit csináltam akkor.” Az Ikertornyok elleni támadás után kevesen gondoltuk, hogy újra ilyesmit mondunk majd egymásnak. Október 7. mindent felforgatott, mindenkit felkavart. A tavalyi szimchát Tórára időzített Izrael elleni bestiális támadást fatális tévedés lenne izolált incidensként kezelnünk, s ha ez akkor nem lett volna mindenkinek világos, mára már bizonyosan azzá vált. A konfliktus tavaly óta jottányit sem enyhült, ami nem csoda, hisz közel sem tavaly kezdődött. De vajon mit hoz a jövő? Támaszkodhatunk-e tudásunkra a megbízható prognózis megalkotásához? Hová tart Izrael? Eljön-e a béke?

Időpont: 11. 08. 19:15

Helyszín: Óbudai Zsinagóga (1036 Budapest, Lajos utca 163.)

Jegyvásárlás: https://zsidoprogramok.hu/product/hova-tart-izrael-lesz-e-valamikor-vegre-beke/

Olyan Izraelben, amilyet Bede Márton vizionál, egy percig sem akarnék élni

Válasz Bede Márton 444-en megjelent, “Egymást kiirtani” című cikkére. Pettik Ági írása.

Benkő Levente: Magyar érdek fűződik egy erős és sikeres Izrael fennmaradásához

A volt izraeli nagykövet, a Digitális Szuverenitás Központ nemzetközi igazgatója a Facebook-oldalán tett közzé egy elemzést a közel-keleti helyzetről.