Egy izraeli üzletember 100 ezer dollárt ajánlott fel a túszokat átadó gázaiaknak

A közösségi médiában közzétett videójában Daniel Birnbaum közvetlenül a gázai lakosokhoz fordult. 

A SodaStream volt vezetője, Daniel Birenbaum 100 ezer dolláros jutalmat ajánlott fel annak, aki visszaadja a Gázai övezetben fogva tartott túszokat,

A közösségi médiában közzétett videóban, amelyben angolul beszélt és arab feliratot is tartalmazott, Birenbaum közvetlenül a gázai lakosokhoz fordult.

„Ez egy üzenet a jó gázai embereknek – van egy ajánlatom számotokra”

– mondta Birenbaum.

„Ez az év szörnyű volt; itt az ideje, hogy lezárjuk a dolgokat. Ideje továbblépni” – jegyezte meg Birenbaum, majd hozzátette: ”Néhány nappal ezelőtt Benjamin Netanjahu szabad átutazást és mentességet ígért annak, aki izraeli túszokat ad vissza Izraelnek. Ehhez szeretnék még egy anyagi jutalmat is hozzátenni – aki Gázából egy élő izraeli foglyot visszaszolgáltat, az 100 ezer dollárt kap”.”

Aviva Klompas on X (formerly Twitter): „Netanyahu offered immunity to any Gazan who releases hostages.Now Daniel Birnbaum, former CEO of SodaStream, is offering $100,000 to anyone who retruns an Israelis hostage alive. The deadline to do so is Wednesday Oct 23.❗Share this – we may just save some lives❗ pic.twitter.com/QgZAxIRjMf / X”

Netanyahu offered immunity to any Gazan who releases hostages.Now Daniel Birnbaum, former CEO of SodaStream, is offering $100,000 to anyone who retruns an Israelis hostage alive. The deadline to do so is Wednesday Oct 23.❗Share this – we may just save some lives❗ pic.twitter.com/QgZAxIRjMf

És hogyan fogják kifizetni a jutalmat?

„Akár készpénzzel, akár bitcoinnal, ahogy tetszik”

– mondta Birenbaum.

Birenbaum október 24-én, szerda éjfélig adott határidőt egy túsz elhozására, és hozzátette: „Lépjen kapcsolatba ezzel a számmal Telegramon vagy WhatsAppon keresztül, bizalmasan, és én meg fogom teremteni a megfelelő kapcsolatokat, hogy biztosítsam a szabad átjutást és a jutalomdíjat”.

„A túszokért cserébe megkíméljük az életed” – Netanjahu üzent a terroristáknak

Fegyverletételre szólított fel az izraeli miniszterelnök, aki szerint Jahja Szinvár likvidálása a Hamász végének kezdetét jelenti.

„Itt az ideje, hogy kezedbe vedd az életed irányítását, hogy jövőt építs magadnak, a családodnak és a közösségednek” – zárta Birenbaum. 

Az üzletember a KAN-nak elmondta, hogy azóta több mint 100 megkeresést kapott a WhatsAppon és a Telegramon, amelyek közül csak néhány lehet legitim.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Benjámin Netanjahu miniszterelnök a terrorcsoport vezetőjének, Jahja Szinvárnak a likvidálását követően a Hamász terroristáihoz fordult, kijelentve, hogy Izrael szabad utat enged a Gázai övezetből azoknak a terroristáknak, akik leteszik a fegyvert és visszaadják a túszokat. 

Kannibalizmusra kényszerítették a Gázából kiszabadított jazidi szexrabszolgát

Az Izrael által Gázából kimentett jazidi nő elárulta, milyen borzalmakat élt át a dzsihádisták fogságában. Figyelem, felkavaró tartalom!

Vörösre festették és letépték az izraeli túszok sárga szalagjait Budapesten

Szervezett akció keretében rongálták meg Kidma Egyesület ezer sárga szalagját a város több pontján.