A nemzetközi sóhivatal libanoni kettős mércéje

AZ UNIFIL hős katonái 2006 óta csak a pénzt vették fel, semmit nem tettek a küldetésükért, az ENSZ BT 1701-es határozatának végrehajtásáért.

1967-ben Gamal Abdel Nasszer, Egyiptom elnöke telefonon felhívta az ENSZ-t, követelve, hogy az ENSZ vonja ki a „békefenntartó erőit” a Sínai-félszigetről.

Az ENSZ azonnal engedelmeskedett, és Egyiptom a valaha látott legnagyobb harckocsi- és tüzérségi erőt vonultatta fel Izrael határára, és azt mondta a médiának, hogy Izraelt a tengerbe kell szorítani.

2024-ben Benjamin Netanjahu arra kérte az ENSZ-t, hogy vonja hátrébb a „békefenntartó erőit” Dél-Libanonból, hogy ne kerüljenek bajba a harcban. 

A „békefenntartók” tétlenül nézték, hogy a Hezbollah felhalmozzon 150 ezer rakétát indítóállásokkal, alagutakat, fegyverraktárakat építsen ki,  és kilőjön Izraelre egy év alatt 11.000 rakétát.

Botrányos: Élő pajzsként védik az UNIFIL ír békefenntartói a Hezbollah állásait

Súlyos vádakat fogalmazott meg az IDF-el szemben az Izrael-ellenességéről ismert ír elnök.

A Hezbollah korlátozta az UNIFIL mozgását, az állásait az UNIFIL állásai mellé építette, mindezt szótlanul tűrte az ENSZ. Az UNIFIL egyetlen jelentésében nem szerepelnek ezek a fejlemények.

Az ENSZ visszautasította Netanjahu kérését, jól tudva, hogy ezzel veszélybe sodorják az ártatlan békefenntartók életét. 

Izrael nem tűri tovább, hogy naponta több mint 100 rakéta- és dróntámadás érje a területét, amely megöli és megsebesíti polgárait, és lakhatatlanná tette Észak-Izraelt.

AZ UNIFIL hős katonái 2006 óta csak a pénzt vették fel, semmit nem tettek a küldetésükért, az ENSZ BT 1701-es határozatának végrehajtásáért. 

Most a saját testükkel védelmezik a Hezbollah-t, az ENSZ pedig háborús bűnökkel vádolja Izraelt.

Ez a cikk a Real Israel Facebook-oldal bejegyzése nyomán készült.

Persona non gratának nyilvánították Izraelben az ENSZ-főtitkárt

A zsidó állam megunta Antonio Guterres asszisztálását az Izrael elleni támadásokhoz.

Botrány: A libanoni ENSZ „békefenntartók” fedezékéből lövi Izraelt a Hezbollah

Az ENSZ-erők tátott szájjal nézik, hogy a terroristák rakétákkal lövik a zsidó államot az UNIFIL dél-libanoni állásainak közvetlen közeléből.