Rossz hír érkezett: A Wizz Air 2025-ig törölte az összes izraeli járatát

A lépés várhatóan több mint 100 000 izraeli utast érint, akik már megvásárolták jegyeiket.

A Wizz Air, az egyik vezető fapados légitársaság kedden bejelentette, hogy 2025. január 14-ig törli az országba tartó és onnan induló járatait.

Az összes útvonalat és célállomást érintő döntés az egyik leghosszabb felfüggesztési időszak, amelyet a légitársaság a gázai Hamász és a libanoni Hezbollah ellen folyó háborúk miatt jelentett be.

A Wizz Air lépése, amely korábban hetente mintegy 200 járatot üzemeltetett Izraelből több mint 20 célállomásra, várhatóan több mint 100 000 izraeli utast érint, akik már megvásárolták jegyeiket. Iparági szakértők azt jósolják, hogy a három hónapos szünet valószínűleg az összes európai célállomás jegyárainak erőteljes emelkedéséhez fog vezetni.

Annak ellenére, hogy az Európai Unió Repülésbiztonsági Ügynöksége (EASA) feloldotta az Izraelbe történő repülés elleni ajánlását, számos légitársaság továbbra is óvatos marad. Az Izraeli Repülőtéri Hatóság bejelentette, hogy október 16-tól kezdődően minden nemzetközi járat kizárólag a Ben Gurion repülőtér 3-as termináljáról fog közlekedni, mivel jelenleg kevesebb légitársaság közlekedik Izraelbe.

Olyan Izraelben, amilyet Bede Márton vizionál, egy percig sem akarnék élni

Válasz Bede Márton 444-en megjelent, “Egymást kiirtani” című cikkére. Pettik Ági írása.

Más nagy légitársaságok is módosították menetrendjüket:

– Az Aegean Airlines november 5-re halasztotta a visszatérését Izraelbe.

– Az Air France és a Transavia október 22-re halasztotta a járatok újraindítását.

– A LOT Polish Airlines november 1-jére halasztotta visszatérését.

– A Lufthansa-csoport, beleértve a SWISS-t, az Austrian Airlines-t és a Brussels Airlines-t, október közepéig meghosszabbította a Ben-Gurion repülőtérre közlekedő járatainak felfüggesztését.

Az Air France egyik utasszállító repülőgépét majdnem eltalálta egy ballisztikus rakéta Irán Izrael elleni támadása során október 1-jén. A járat a Bild német hírportál jelentése szerint Párizsból indult útban Dubaj felé. Amikor áthaladt a délnyugat-iraki légtéren, a pilóták rakétákat vettek észre a gépük közelében.

A légitársaságok azt tanácsolták az utasoknak, hogy tájékozódjanak járatuk állapotáról és az esetleges menetrendváltozásokról.

Időben lépett az elhárítás: Terroristák akarták ledönteni a tel-avivi tornyokat

Az izraeli biztonsági erők szerdán nyilvánosságra hozták, hogy meghiúsítottak egy terrorista tervet, amelynek célja a tel-avivi Azrieli Center felrobbantása volt.