Gyász: Magyar származású harckocsizó halt hősi halált Gázában

A 22 éves, magyar származású Ittaj Fogel törzsőrmester harckocsi-parancsnokként szolgált az IDF 401. dandárjának 46. páncélos zászlóaljában.

Az Izraeli Védelmi Erők egy katonája pénteken meghalt a Hamász palesztin terroristái ellen harcolva a Gázai övezet déli részén – írja a jns.org.

Fogel unokatestvére, Elkana Navon törzsőrmester augusztus 31-én halt meg, ugyancsak a Hamász terroristái ellen harcolva a szamáriai Dzseninben.

Az Új Kelet izraeli lap beszámolója szerint Ittaj és Elkana dédnagyszülei, Ági néni és Smuel bácsi a szarvasi zsidó tábor éttermét vezették, és két képet is megosztottak az unokatestvérekről.

Csütörtökön három IDF tartalékos katona vesztette életét, két társuk pedig súlyosan megsérült, amikor járművük közelében robbanószerkezet lépett működésbe, a Gázai övezet északi részén fekvő Dzsabalíja térségében.

A halálos áldozatok neve: Ori Moshe Borenstein főtörzsőrmester, 32 éves, Moreshetből; Tzvi Matitjahu Marantz főtörzsőrmester, 32 éves, Bnei Adamból; és Netanel Hershkovitz őrnagy, 37 éves, Jeruzsálemből. Mindhárman az IDF 460. dandárjának 5460. támogató egységéhez tartoztak.

Az izraeli csapatok az egy éve tartó háború során 352 katonát vesztettek Gázában, minden aktív háborús zónát egybevéve összesen 735 katona halt meg izraeli oldalon.

Iráni kamikaze drón csapódott a Golani-dandár bázisába, négy IDF katona halt meg

A Golani-dandár binjamini bázisának étkezdéjét találta el a Hezbollah egyik drónja.

Korábban nem látott felvételeket tettek közzé az október 7-i Hamász-támadásról

Az egyik videón az IDF elit “Szellem” egységének tagjai láthatóak, amint október 7-én reggel Reim kibucban harcolnak a Hamász terroristáival.