Korábban nem látott felvételeket tettek közzé az október 7-i Hamász-támadásról

Az IDF hétfőn nyilvánosságra hozott a 2023. október 7-i támadásokról készült, eddig nem látott videofelvételeket.

Az egyik videoklip az IDF elit “Szellem” egységének tagjait mutatja, amint október 7-én reggel a Reim kibucban harcolnak a Hamász terroristáival. Ez a kibuc volt az egyik első közösség, amelyet aznap a Hamász terroristái megtámadtak, és az IDF és a rendőrség erői mintegy 13 órán keresztül harcoltak a palesztin támadókkal a területen.

A Reimbe beszivárgott több tucat terroristával való összecsapás során az egység parancsnoka, a 44 éves Roy Joseph Levy ezredes és egy másik tiszt, a 24 éves Jotam Ben Basszat százados hősi halált halt.

Az IDF által vasárnap közzétett második videón a déli Szderót városában lévő rendőrőrsnél vívott csata látható, miután a Hamász átvette a terület ellenőrzését, és több tucat embert, köztük rendőröket és civileket ölt meg.

Szderót volt az egyik legsúlyosabban érintett város az október 7-i mészárlás során, és csak többórás harcok után sikerült felszabadítani. Az IDF erői buldózerekkel rombolták le a rendőrőrsöt a bent rejtőzködő terroristákkal együtt.

A felvételeket a 401. páncélos dandár akkori parancsnokának, Benny Aharon ezredesnek a tankjából vették fel, aki „kitartó harcot” vívott a bent rejtőzködő mintegy 10 Hamász-terroristával.

No Title

Uploaded by None on 2024-10-06.

Október 7-én nagyjából 1200 izraelit gyilkoltak meg, több ezren megsebesültek, és mintegy 250 embert hurcoltak el Gázába. Százegy túsz még mindig a Hamász fogságában van.

Az IDF az október 7-i évforduló miatt magas készültségben van, a hírszerzés szerint rakétatűz lehetősége áll fenn, többek között Tel-Aviv és a központi régió felé, valamint terrortámadásokra lehet számítani Júdeában és Szamáriában.

Irán újabb kudarca: Mit kerestek az izraeli kommandósok Szíriában?

Mutatjuk, hogy az IDF mégis miért kockáztatta tucatnyi katona életét több száz kilométerre Izraeltől.

John Spencer: Izrael visszanyerte az elrettentő erejét

A Modern War Institute városi hadviselés szakértője szerint Izrael mostani háborúja nem hasonlítható össze semmilyen korábbi katonai konfliktussal.