Halottnak nyilvánították az egyik izraeli túszt

Idan Shtivit még 2023. október 7-én gyilkolták meg, miközben megpróbált elmenekülni a Nova zenei fesztiválról, holttestét Gázába vitték.

Idan Shtivi izraeli túszt meggyilkolták a Hamász 2023. október 7-i terrortámadása közben, és holttestét Gázába vitték – jelentette a 12-es csatorna hétfőn, a mészárlás első évfordulóján.

A 28 éves Shtivit barátaival együtt gyilkolták meg a palesztin terroristák, miközben a dél-izraeli Reim kibuc közelében lévő Nova zenei fesztiválról próbáltak elmenekülni.

Eli Kowaz – איליי קואז on X (formerly Twitter): „The Hostages and Families Forum announce that hostage Idan Shtivi, kidnapped from the Nova Music Festival, was murdered by Hamas on Oct. 7.May his memory forever be a blessing. pic.twitter.com/1CkGeoXKGa / X”

The Hostages and Families Forum announce that hostage Idan Shtivi, kidnapped from the Nova Music Festival, was murdered by Hamas on Oct. 7.May his memory forever be a blessing. pic.twitter.com/1CkGeoXKGa

Január elejéig eltűntnek számított, amikor családjával hivatalosan is közölték, hogy elrabolták. A családot hétfőn reggel értesítették Idan haláláról.

A Hamász egy évvel ezelőtti támadásában összesen 1200 ember halt meg, több ezren megsebesültek és 251 embert raboltak el a Gázai övezetbe, 101-et még mindig fogva tartanak.

Október 7. valódi tanulsága

Október 7. után a hit abban a mítoszban, hogy a konfliktus az ország felosztásával megoldható, már felülmúlja a képzeletünket.

Izrael az utolsó pillanatban fújta le Jahja Szinvár kiiktatását

Exkluzív riportot közölt a Hamász terrorvezére elleni likvidálási kísérletről az egyik izraeli hírcsatorna.