Megindult az izraeli szárazföldi támadás Dél-Libanonban

A 2006-os második libanoni háború óta ez az első szárazföldi IDF-művelet Libanonban.

Az IDF 20:39-kor zárt katonai zónákat hirdetett Metulla, Misgav Am és Kfar Giladi településeken.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, röviddel ezután a libanoni hadsereg megkezdte a visszavonulást több dél-libanoni állásból.

Meg nem erősített hírek szerint az IDF masszív harckocsitüzet nyitott egyes dél-libanoni Hezbollah-állásokra.

Korábban a Jerusalem Post arról számolt be, hogy a libanoni invázió abban a pillanatban megkezdődhet, amint a biztonsági kabinet jóváhagyja azt.

A kabinet, amely este fél nyolckor kezdett el ülésezni, több választási lehetőséget is kapott, hogy milyen invázió közül választhat, bár a kezdeti fókusz továbbra is Dél-Libanon lehet.

Az invázió egyik fő célja az lesz, hogy felszámolják azt az infrastruktúrát, amelyet a Hezbollah Radwan különleges erői megpróbáltak volna felhasználni Izrael lerohanására és az északi határ menti városok elleni támadásokra.

Az IDF dél-libanoni szárazföldi inváziójára egyre több jel mutatott, ahogyan Hezbollah gyengeségének jelei az elmúlt napokban egyre erősödtek.

Az IDF magas rangú forrásai rendkívül meglepődtek azon, hogy a Hezbollah milyen hatástalanul reagált az ellenük irányuló támadásokra az elmúlt két hétben, és különösen azóta, hogy múlt pénteken meggyilkolták Haszan Naszrallah Hezbollah vezetőjét.

Azt is mondták még vasárnap este, hogy a Hezbollah megtorló képességének jelentős többségére csapást mértek, és ez nagyobb mértékben csökkentette a terrorcsoport képességét, mint ahogyan arra előzetesen számítottak.

Izrael közölte, hogy mikor fognak véget érni a harcok Libanonban

Libanon és a súlyos veszteségeket szenvedett Hezbollah térfelén pattog a labda.

Izraeli különleges erők hatoltak be Libanonba

A Wall Street Journal szerint a célzott rajtaütések valószínűleg egy esetleges szélesebb körű szárazföldi műveletet készítenek elő,