Küszöbön az izraeli invázió: Visszavonulásba kezdett a libanoni hadsereg

Bármelyik pillanatban megindulhat a szárazföldi támadás a Hezbollah terrorhadserege ellen.

A libanoni hadsereg több állásból is kivonult az Izraellel közös déli határon

mondták helyi lakosok és egy biztonsági forrás a Reutersnek. 

A libanoni hadsereg szóvivője nem erősítette meg vagy cáfolta a jelentéseket.

Izrael értesítette az Egyesült Államokat, hogy korlátozott szárazföldi hadműveletet kíván indítani Libanonban, amely akár órákon belül megkezdődhet – erősítette meg egy amerikai tisztviselő a CBS-nek hétfőn. 

Más hírforrások arról számoltak be, hogy az izraeli behatolásra a következő napokban kerülhet sor, azt követően hogy Izrael többször csapást mért a Hezbollah kulcsfontosságú tisztségviselőire és infrastruktúrájára. 

Izraeli különleges erők hatoltak be Libanonba

A Wall Street Journal szerint a célzott rajtaütések valószínűleg egy esetleges szélesebb körű szárazföldi műveletet készítenek elő,

Ahogy arról lapunk is beszámolt, az izraeli különleges erők már kis létszámú, célzott behatolásokat hajtottak végre Dél-Libanonban, hogy előkészítsék a területet egy nagyobb támadásra, beleértve a Hezbollah alagút-csapdáinak ártalmatlanítását.

A The Postnak nyilatkozó források szerint még mindig nem végleges a döntés a szárazföldi invázió mikéntje és mérete, bár kezdetben a támadás várhatóan csak Dél-Libanonra korlátozódik.

Joáv Gallant védelmi miniszter hétfőn azt mondta, hogy a libanoni határ mentén a Hezbollah elleni háború következő szakasza hamarosan megkezdődik, és ez a szakasz a háborús célt, az északi lakosok otthonukba való visszatérését kívánja elérni. 

Megindult az izraeli szárazföldi támadás Dél-Libanonban

Támadásba lendült az IDF hadigépezete a Hezbollah terrorhadserege ellen.

A türelem győzelmet terem: Hogyan szivárogtak be az izraeli kémek a Hezbollahba?

Alapvető szemléletváltásra és a terroristák arroganciájára volt szükség ahhoz, hogy az ezekben a hetekben látott akciókat végre tudja hajtani Izrael.