Izraeli különleges erők hatoltak be Libanonba

Az izraeli különleges erők által az elmúlt hónapokban Libanonban végrehajtott kisebb rajtaütések közé tartozott, hogy csapatokat küldtek a Hezbollah alagútjaiba a határ mentén – írja a Wall Street Journal.

Az amerikai lap szerint a célzott rajtaütések valószínűleg egy esetleges szélesebb körű szárazföldi műveletet készítenek elő, amelyre akár már ezen a héten sor kerülhet.

A WSJ szerint azonban a támadás időzítése változhat, megjegyezve, hogy Izrael komoly nyomás alatt áll az Egyesült Államok részéről, hogy ne indítson hadműveletet.

Emanuel (Mannie) Fabian on X (formerly Twitter): „Dozens of Hezbollah sites in Lebanon were struck by Israeli Air Force fighter jets in the past few hours, the IDF says.According to the military, among the targets was a rocket launcher used to target the northern town of Sde Eliezer earlier today.Several more rocket… pic.twitter.com/SETJtsQhhN / X”

Dozens of Hezbollah sites in Lebanon were struck by Israeli Air Force fighter jets in the past few hours, the IDF says.According to the military, among the targets was a rocket launcher used to target the northern town of Sde Eliezer earlier today.Several more rocket… pic.twitter.com/SETJtsQhhN

A lap arra jutott, hogy az IDF esetleg nagyobb rajtaütéseket hajthat majd végre Libanonban, nem pedig egy átfogó szárazföldi offenzívát.

A Hezbollah alagúthálózata több száz kilométer hosszú – mondta januárban Tal Beeri, a földalatti hadviselés szakértője a The Times of Israelnek.

A Hezbollah közvetlenül Izraelbe is épített alagutakat, de ezeket a taktikai alagutakat Beeri szerint az IDF a 2019. januári Északi Pajzs hadművelet során feltárta és megsemmisítette.

Irán újabb kudarca: Mit kerestek az izraeli kommandósok Szíriában?

Mutatjuk, hogy az IDF mégis miért kockáztatta tucatnyi katona életét több száz kilométerre Izraeltől.

Izrael az utolsó pillanatban fújta le Jahja Szinvár kiiktatását

Exkluzív riportot közölt a Hamász terrorvezére elleni likvidálási kísérletről az egyik izraeli hírcsatorna.