Még egy magas rangú Hezbollah-terroristát sikerült likvidálnia Izraelnek

A Hezbollah vezető tisztségviselője, Nabil Qaouk is meghalt az Izraeli Védelmi Erők (IDF) szombati légicsapásában Bejrút Dahiyej nevű külvárosában – jelentette be vasárnap reggel a hadsereg, amely folytatta a libanoni terrorcsoport elleni akcióját.

Az IDF szerint Qaouk a Hezbollah „megelőző biztonsági egységének” parancsnoka és a terrorcsoport központi tanácsának magas rangú tagja volt. Úgy vélték, hogy közel állt a Hezbollah vezetéséhez, „és közvetlenül részt vett az Izrael Állam és polgárai elleni terrortámadások előmozdításában, főként az elmúlt napokban” – tette hozzá a hadsereg.

Qaouk az 1980-as években csatlakozott a Hezbollahhoz, és korábban a végrehajtó tanácsban a dél-libanoni terület helyettes vezetőjeként, valamint a végrehajtó tanács helyettes vezetőjeként tevékenykedett.

Ugyancsak vasárnap a Hezbollah megerősítette Ali Karaki, a terrorcsoport dél-libanoni katonai tevékenységéért felelős Déli Front parancsnokának halálát.

Karaki a Hezbollah vezetőjével, Hasszán Naszrallahhal együtt halt meg az IDF pénteken Bejrútra mért nagy erejű csapásában, miután a múlt hét elején túlélt egy izraeli merényletkísérletet.

Korábban vasárnap az IDF azt közölte, hogy az éjszaka folyamán vadászgépek több tucat Hezbollah-célpontot támadtak Libanonban, köztük Izraelre irányuló rakétakilövőket és a terrorcsoport által fegyverek tárolására használt épületeket.

Amióta Izrael a múlt héten fokozta a Hezbollah terrorcsoport elleni légicsapásait, az ország egészségügyi minisztériuma szerint több mint 630 ember halt meg és több mint 2 000 megsebesült Libanonban.

A hónap elején a biztonsági kabinet frissítette a Hamász ellen a Gázai övezetben zajló terrorellenes háború hivatalos céljait, hogy azok között szerepeljen az a célkitűzés, hogy az Izrael északi részén lakók, akiket a Hezbollah október 8-a óta tartó folyamatos rakétázásai miatt ki kellett telepíteni, biztonságban visszatérhessenek otthonaikba.

E cél elérése érdekében az IDF megrongálja a Hezbollah parancsnokságát és irányítását, megsemmisíti képességeit a határvidéken, és megszünteti a terrorcsoport Radwan erői által tervezett invázió fenyegetését.

Öt napos gyászt és megtorlást ígér az iráni ajatollah

A terror legfőbb szponzora felszólította a muszlimokat, hogy „álljanak ki Libanon népe és a Hezbollah mellett és segítsék őket a… gonosz izraeli rezsimmel való szembeszállásban”.