Nincs megállás: Izrael likvidálta a Hezbollah rakétaerőinek parancsnokát

Az izraeli légierő kedden délután újabb precíziós csapást hajtott végre Bejrút Dahiyeh negyedében, és megölték Ibrahim Kubaiszit, aki a Hezbollah rakétaerőinek volt vezetője.

Kubaiszi az 1980-as években csatlakozott a Hezbollahhoz, és az IDF szerint számos kulcsfontosságú pozíciót töltött be a terrorszervezetben. 

„Számos terrorista akció tervezéséért és végrehajtásáért volt felelős az IDF erői és izraeli állampolgárok ellen”

– közölte a hadsereg.

„Kubaiszi a Hezbollah különböző rakétaegységeit irányította, beleértve a precíziós rakétaegységeket is. Az évek során és a [jelenlegi] háború alatt ő volt a felelős az izraeli front felé irányuló kilövésekért.” – tette hozzá a közlemény.

Libanoni jelentések szerint az izraeli légicsapásban legalább hatan meghaltak és többen megsebesültek. A Reuters két helyi „biztonsági forrásra” hivatkozva megerősítette, hogy Kubaiszi is a halottak között volt.

Bámulatos precizitás: Több tízezer Hezbollah rakétát semmisített meg Izrael

A libanoni terroristák ízelítőt kaptak Izrael haragjából.

A bejrúti csapást követően a Hezbollah hatalmas rakétatüzet indított Izrael északi része ellen.

Az izraeli 12-es csatorna szerint egy óra alatt több mint 100 lövedéket lőttek ki a zsidó államra, a Golán regionális tanács pedig felszólította a lakosokat, hogy maradjanak az óvóhelyek közelében, és kerüljék a nyilvános gyülekezéseket.

Hétfő este az izraeli légierő repülőgépei célba vették Ali Karakit, a Hezbollah legmagasabb rangú, még megmaradt parancsnokát, miután pénteken célzottan megölték Ibrahim Akilt. Karaki a Hezbollah déli frontjának parancsnoka, amely a terrorhadsereg Izrael elleni, határokon átnyúló támadásaiért felelős.

A Hezbollah a csapás után három órával kiadott hivatalos közleményében azt állította, hogy a terrorvezér még életben van, és „biztonságos helyre költözött”.

Meg nem nevezett izraeli tisztségviselők kedden az Israel Hayomnak azt mondták, hogy Karaki valóban túlélte a csapást, mondván, hogy a kisebb bombákat alkalmaztak a polgári áldozatok minimalizálása céljából, ami hozzájárult a művelet kudarcához.

Izrael célzott csapást mért a Hezbollah elsőszámú katonai parancsnokára

Az izraeli légierő harci gépei célzott légicsapást hajtottak végre Dahiyehben, a Hezbollah dél-bejrúti fellegvárában – jelentette be az izraeli hadsereg.

Izrael egyetlen légicsapással likvidálta a Hezbollah elit erőinek vezérkarát

A Hezbollah parancsnokai a kompromittált kommunikációs eszközök miatt kénytelenek voltak személyesen találkozni. Rossz ötlet volt.