Elképesztő támadás: Izrael egyszerre robbantotta fel ezer terrorista csipogóját

A libanoni média jelentései szerint a Libanonban felrobbantott személyhívók (csipogók) mintegy ezer terroristát sebesítettek meg.

Izrael állítólag feltörte a Hezbollah által használt kommunikációs eszközöket, és felrobbantotta azokat.

A jelentések szerint az ezer sérült között legalább öt súlyos sebesült van. Halálos áldozatokról nem érkezett hír – írják a libanoni médiumok.

Faytuks News on X (formerly Twitter): „Footage of communication pagers worn by Hezbollah members exploding across Lebanon.Unprecedented incident. https://t.co/gf37usZrxC pic.twitter.com/5VNZKzxEbi / X”

Footage of communication pagers worn by Hezbollah members exploding across Lebanon.Unprecedented incident. https://t.co/gf37usZrxC pic.twitter.com/5VNZKzxEbi

Mojtaba Amani, Irán libanoni nagykövete is a sérültek között van Libanon-szerte és Szíriában történt személyihívó-robbanások sorozatában – jelentette az iráni Mehr hírügynökség.

A libanoni média szerint a bejrúti egészségügyi minisztérium véradásra szólított fel a robbanások után.

A minisztérium felszólítja a Libanon különböző régióiban lévő, nagyszámú sérültet számláló kórházakat, hogy legyenek fokozott készültségben, és egyeztessenek a minisztériummal a más területekre történő vérosztásról.

A támadásról szóló friss híreinkért kattintson ide és ide.

Magyarországon gyárthatták a Moszad Libanonban felrobbanó csipogóit?

A tajvani Gold Apollo cég a budapesti BAC Consulting Kft.-t nevezte meg gyártóként.

A precizitás iskolapéldája: Hogyan robbantott fel Izrael több ezer terroristát?

Ilyen volumenű, sebészi pontossággal kivitelezett, összehangolt támadássorozatra korábban aligha volt példa a hadtörténelemben.