Ezt benézte a légvédelem: jemeni rakétázásra ébredt vasárnap reggel Közép-Izrael

Az IDF közölte, hogy vizsgálja, miért nem sikerült lelőni a rakétát az izraeli légtéren kívül.

A jemeni húszik legalább egy, de lehet, hogy több ballisztikus rakétát lőttek ki Tel-Aviv és Izrael központi területeire – közölték vasárnap IDF-források.

Kilenc ember könnyebben megsebesült, miközben a szirénákat követően biztonságos helyiségekbe menekültek – jelentette a Magen David Adom, hozzátéve, hogy a mentősök kórházba szállították a sérülteket. 

khaled mahmoued on X (formerly Twitter): „#Iran, unable to strike #Israel and fearing the consequences of retaliation for the #assassination of the late #Hamas leader #Ismail_Haniyeh in $Tehran, supplies the #Houthis in #Yemen with a cross-border ballistic missile to avoid breaching the unofficial understandings with… pic.twitter.com/aQODd7zhbV / X”

Iran, unable to strike #Israel and fearing the consequences of retaliation for the #assassination of the late #Hamas leader #Ismail_Haniyeh in $Tehran, supplies the #Houthis in #Yemen with a cross-border ballistic missile to avoid breaching the unofficial understandings with… pic.twitter.com/aQODd7zhbV

Az IDF közölte, hogy végül az Arrow légvédelmi rendszer lőtte le a rakétát. Ennek ellenére repeszdarabok hullottak le Gezer közelében és valószínűleg három másik területen, köztük a Modiin és Rehovot közelében lévő Paatei Modiin vasútállomáson, jelezve, hogy az izraeli rendszereknek nem sikerült lelőniük a rakétát az izraeli légtéren kívül.

A vasútállomás négyes peronja megsérült a robbanás következtében.

IDF-források szerint az Arrow 3 légvédelmi rendszer az izraeli légtéren kívül téveszthette el a rakétát, amelyet Arrow 2 rendszer második próbálkozásra lőtte le az izraeli légtér felett.

Az IDF közölte, hogy a hibát vizsgálja, anélkül, hogy hivatalosan megerősítette volna a teljes történetet.

Nem hivatalos jelentések szerint a rakéta Jemenből Szaúd-Arábia és Jordánia felett repült Izrael felé vezető útvonalon.

Kijátszották a légvédelmet: Dróntámadás érte Tel-Avivot, egy ember meghalt

Az Irán által támogatott jemeni húszik drónja csapódott be Tel-Aviv központjában.

Lecsaptak a húszik: 150 ezer tonna nyersolaj lángol napok óta a Vörös-tengeren

A görög zászló alatt hajózó Sounion olajszállító tanker augusztus 23-a óta ég.