A pletykák igaznak bizonyultak: Pártalapításba fogott Naftali Bennett

Naftali Bennett volt izraeli miniszterelnök visszatérhet a politikába – derül ki a 12-es csatorna szombat esti exkluzív beszámolójából. Bennett egyelőre meg nem nevezett pártja állítólag már megkezdte az őt korábban támogató személyek toborzását.

Bennett csapata a 12-es csatorna szerint több mint száz korábbi alkalmazottal és aktivistával vette fel már kapcsolatot, hogy felmérje támogatásukat.

Mindez azután történt, hogy a közelmúltban végzett közvélemény-kutatások szerint a volt miniszterelnök vezet a miniszterelnöki posztra való alkalmasság tekintetében, jelentős előnnyel a többiek előtt. 

Bennet a 12-es csatorna pénteken közzétett felmérésében 40 százalékkal vezet Netanjahu 29 százalékához képest az alkalmasság tekintetében.

Az ellenzéki vezető Jair Lapiddal összehasonlítva Netanjahu 31%-ot kapott Lapid 29%-ával szemben az alkalmasság tekintetében. Mindkét esetben azonban sok válaszadó úgy vélte, hogy egyik opció sem megfelelő. 

Bennett: Itt az ideje leváltani a komplett izraeli politikai és katonai vezetést

A volt miniszterelnök szerint ideje átadni a stafétabotot a fiatalabb nemzedéknek, mert égető változtatásokra van szükség Izrael jövője érdekében. Mutatjuk a részleteket!

Egy további felmérés azt mutatta, hogy amennyiben Bennett indulna, pártja 20 mandátumot kapna, ugyanannyit, mint Netanjahu Likudja. A Nemzeti Tábor 13 mandátumot kapna. 

A „Netanjahu-ellenes blokk” pedig – a Raam és a Hadash-Ta’al arab pártok nélkül – 61 mandátumot kapna.

A Kan News és a Kantar Intézet felmérése a Naftali Bennett, Avigdor Lieberman és Gideon Saar vezette új jobboldali párt lehetséges megalakulását is vizsgálta.

Ennek a pártnak 27 mandátumot jósoltak, elsősorban a meglévő centrum- és jobboldali pártok rovására, a Vallásos Cionizmus pártot a választási bejutási küszöb alá szorítva. 

Naftali Bennett helyretette a sztárriportert a gázai műveletekkel kapcsolatban

A volt izraeli miniszterelnök számos közkeletű vádat utasított vissza.