Greenfield: Bidenék „nagyszerű” ötlete Libanon és Izrael kibékítésére

Az iszlám terroristákkal való alkudozás nem működik – írja Daniel Greenfield izraeli származású konzervatív újságíró.

A megbékélést szorgalmazó lobbinak csak egy mantrája van, amikor az iszlám terroristákról és minden más ellenségről van szó:

1. Adj nekik földet.

2. Amikor a terroristák mégis támadnak, magyarázd meg, hogy azért történt mindez, mert legutóbb nem kaptak elég földet.

3. Adj nekik még több földet.

4. Amikor a terroristák megint támadnak, magyarázd el, hogy azért, mert legutóbb nem kaptak elég földet.

Izrael egy generáció óta éli át ezt a bizonyos „békefolyamatnak” nevezett rémálmot.

Most, a Hezbollah növekvő támadásaival szembesülve, a Biden-kormányzatnak van egy nagyszerű ötlete.

„Amerikai tisztviselők nemrég izraeli kollégáikkal folytatott virtuális találkozójukon azt javasolták, hogy egy átfogó megállapodás részeként cseréljenek földet Libanon és Izrael között, hogy véget vessenek a határkonfliktusoknak és megoldják a két ország közötti földvitát” – jelentette vasárnap az Al-Dzsarida című kuvaiti újság.

Amos Hochstein, Biden megbízottja ragaszkodott ahhoz, hogy Izrael gázmezőket adjon át a Hezbollahnak, még 2022-ben. Ezzel akarták elkerülni a konfliktust.

Tudjuk, hogy mi lett belőle.

A libanoni Hezbollah terrorcsoport vasárnap reggel közzétett egy videót, amelyben az izraeli gázkitermelési infrastruktúra megsemmisítésével fenyegetett, a két ország közötti vitatott tengeri határ közelében.

A Hezbollah a közelmúltban fokozta retorikáját és akcióit a határvitával kapcsolatban, miután Izrael egy földgázfúró hajót telepített a Karish mezőre, amely Libanon szerint vitatott terület. Legmerészebb lépéseként a Hezbollah néhány héttel ezelőtt négy drónt küldött a platform felé, amelyeket az IDF mind elfogott.

A gázmező egy részének átadása a Hezbollahnak pontosan ezt volt hivatott megakadályozni.

De az iszlám terroristák megbékítése nem működik. A legyőzésük igen.

Mecsetek, iskolák és ENSZ-épületek tövéből rakétázta Izraelt a Hezbollah

Az Irán által támogatott terrorszervezet is élő pajzsként használja a libanoni civileket.

A Hezbollah minden területet magának követel, amit kap, és mindenképpen támadni fog, mert az iszlám terroristák ezt teszik. A Hezbollahot Irán támogatja. Akkor fog támadni, amikor Teherán azt mondja neki. Iszlám terrorcsoportként a nem muszlimok megtámadása és uralmuk alá hajtása alapvető vallási kötelesség. Tehát nem fog működni az alku vele.

Ahogy a Hamásszal való alkuk sem működnek.

Washington diplomáciai rendezésre vonatkozó javaslatában két nyitott kérdés merült fel. Az első a ‘B1 pont’ kérdése, amely a ‘kék vonal’ legnyugatibb határpontja, amely a Rosh Hanikra izraeli turistalátványosságra néz.

A javaslat erre a pontra vonatkozóan azt tartalmazza, hogy azt Libanon részeként ismerjék el, és mindkét fél számára semleges félként ENSZ-erőket telepítsenek oda.

Az ENSZ-erők teljesen haszontalanok, és visszavonulnak, amikor csak konfliktus van.

Libanon a Hezbollah ellenőrzése alatt áll. A bábkormányai által aláírt szerződések értéktelenek. Ezek a rezsimek pusztán a plauzibilis tagadhatóság érdekében léteznek, hogy Washington továbbra is felfegyverezze és külföldi segélyeket nyújtson nekik.

A Jair Lapid és Naftali Bennett által aláírt 2022-es megállapodás kizárta bármelyiküket abból, hogy valaha is újra hivatalba lépjenek.

Ugyanezt megismételni bűnös őrültség lenne.

Made in Germany: Német alkatrészekből épített drón zuhant le Izraelben

A felső-galileai Gonen kibucnál csapódott be a nyugati alkatrészekből álló Hezbollah-drón.

Izraeli tábornok: Hatalmas csapást mértünk az iráni stratégiára

Az iráni és libanoni támadások meghiúsítása megváltoztatta a hadszínteret – állítja Zvika Hajmovics tartalékos dandártábornok, az Izraeli Légvédelmi Parancsnokság volt parancsnoka.

A véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a Neokohn szerkesztőségének az álláspontját.