Ajánljuk mindenkinek: elindult a zsidoprogramok.hu!

Elindult a zsidoprogramok.hu weboldal, ahol lehetősége van áttekinteni az EMIH-Magyar Zsidó Szövetség aktuális programjait, ünnepi rendezvényeit és ugyanezen a felületen jegyet is vásárolhat ezekre. Bónusz: Haverkártyával kedvezményt is kaphat!

Az oldal indulása kapcsán Erdős Judittal, az EMIH-Magyar Zsidó Szövetség rendezvényszervezés- és marketing vezetőjével beszélgetett a Zsido.com.

Az elmúlt években megsokszorozódtak a csapatod által szervezett zsidó programok. Ez még csak a kezdet?

Igen, terveink között szerepel, hogy még több minőségi zsidó programot szervezzünk, amelyek mindenkinek szólnak, vallási hovatartozástól függetlenül – ezért is lett a szlogenünk: „Belépő mindenkinek!” Bízunk benne, hogy a zsidoprogramok.hu indításával, még több réteget meg tudunk szólítani, legyen szó gyermekekről, fiatalokról, középkorúakról vagy épp az idősekről.

Az oldallal az volt a célunk, hogy az összes vallási és világi programunkat egyetlen felületen lehessen megtekinteni. Ez azért is óriási dolog, mert itt nem csupán tájékozódni lehet, de a látogató még jegyet is vásárolhat az adott eseményre – kezelési költség nélkül! Amit még fontos megemlíteni, hogy roppant egyszerű az oldal kezelése, hiszen kategóriákra bontottuk a programjainkat, például művészeti ág szerint is lehet keresni eseményt, de a vallási tanítások is külön menüpont alatt sorakoznak. Hasznos még, hogy egy adott zsinagóga teljes havi programját is egy oldalon nézhetik meg az érdeklődők. Úgy gondolom, hogy ebből a szempontból is áttörés a zsidoprogramok.hu a piacon.

Milyen programokra lehet jelentkezni?

Az EMIH átlagosan havi ötven programot szervez: a pici kétszemélyes havruta-tanulástól, a családok számára tartott rendezvényeinken át, a 400-500 fős komolyzenei koncerten keresztül, illetve a több ezer főt számláló fesztiválig felölelünk mindenféle eseményt. Szervezünk többek között vallási programot, autentikus kóser főzőtanfolyamot, városi sétát, időseknek társasjáték-délutánt, könyvklubot, ahol zsidó szerzők írásait mutatjuk be, stílusos kóser divatbemutatót, kézműves programot, rengeteg gyerekprogramunk van és természetesen a nem-zsidó érdeklődőknek rendszeresen megmutatjuk a zsinagógai vallásos életet. Az eseményeknek Budapesten leginkább az EMIH zsinagógái, vidéken (Debrecenben, Miskolcon, Kecskeméten ésSzentendrén) a zsidóházak adnak otthont. És persze, ha már a zsinagógáinkban vannak a programok, a zsinagógák rabbijaival és rebecenjeivel is lehet találkozni, beszélgetni, tanácsot kérni, ez egy remek lehetőség a kapcsolódásra olyanoknak is, akik csak a nagyobb ünnepeken járnak zsinagógába.

A CTeen zsidó nyári tábor résztvevői tették rendbe a keszthelyi zsidó temetőt

Ez az egyedülálló tábori élmény összekovácsolta a Magyarországról, az Egyesült Államokból, Ciprusról és az Egyesült Királyságból érkezett táborozókat.

Már a közelgő Zsinagógák hetére is a zsidoprogramok.hu oldalon lehet jelentkezni?

Igen, már elindult a regisztráció és a jegyértékesítés a programjainkra. A nyitóesemény egy mádi koncert lesz, ahol a világhírű Sárközy Quartett lép fel, de megrendezzük a nagysikerű nyitott sábeszt a Budavári Zsinagógában, fotókiállítás nyílik Szentendrén, az újévet megelőző szlichot imára várjuk az érdeklődőket a Vasvári Zsinagógában, sőt bemutatjuk hamarosan a Micvamobilt is – amiről részleteket még nem árulhatok el. Emellett természetesen a programban már a zsidó újév is helyet kapott, amire most bárkit, vallástól függetlenül szeretettel várunk az Óbudai Zsinagógában, ahol idén is meghallgathatjuk az izraeli Zorger kántorkórus csodálatos előadását. A részvételt itt csupán előzetes regisztrációhoz kötjük, minden információt ezzel kapcsolatban elolvashatnak az zsidoprogramok.hu oldalon. A Zsinagógák hetét aztán a tavaly október 7-ei eseményekre való megemlékezéssel zárjuk.

Mik a Haverkártya előnyei? Miért érdemes megvenni?

A Haverkártya egy klubtagsági, vagy bérlet tulajdonképpen, ami arra jogosítja fel a tulajdonosát, hogy kedvezményesen válthasson jegyet a rendezvényeinkre, és egyes vendéglátóhelyeken és üzletekben is olcsóbban vásárolhasson. A kártya éves díja ötezer forint, ezért cserébe a megjelölt programjaink árából 5-20 százalék kedvezményt tudunk biztosítani. Idén bevezető áron lehet hozzájutni a kártyához, amely 2025. december 31-ig lesz érvényes, így bárkinek lehetősége nyílik kipróbálni a kártya előnyeit a következő nem egész másfél évben.

Kívánjuk, hogy találja meg mindenki a saját ízlésének megfelelő zsidó kikapcsolódást és, hogy egyre gyarapodjon az EMIH programrepertoárja a következő években!

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Számos zsidó tematikájú könyvvel készül a Könyv Népe Kiadó

Lesz könyv Köves Slomó rabbi podcastjaiból, a Moszadról, de a kóser szexről is.