Az egyik brit bank “véletlenül” megszüntette a Jad Vasem bankszámláját

A bank szóvivője szerint az incidens “adminisztratív hiba volt”.

A NatWest bocsánatot kért az izraeli nemzeti holokausztmúzeum, a Jad Vasem brit részlegétől, miután a holokausztot oktató jótékonysági szervezet bankszámláját „letiltották”, majd a bank szerint „adminisztrációs hiba” miatt megszüntették.

A NatWest szóvivője a MailOnline-nak elmondta: „Bocsánatot kértünk az ügyféltől, mivel ez egy adminisztratív hiba volt, és továbbra is banki szolgáltatásokat nyújtunk a Yad Vashem UK-nak. Azon dolgozunk, hogy hasonló eset ne fordulhasson elő még egyszer”.

Simon Bentley, a Yad Vashem UK elnöke a Mailnek azt mondta, hogy a NatWest lépése „sokkoló” volt.

„A Jad Vasem egy apolitikus, bejegyzett jótékonysági szervezet, amely a holokauszt oktatására összpontosít, és az antiszemitizmus példátlan szintjével foglalkozik itt az Egyesült Királyságban és világszerte.

Biztos vagyok benne, hogy évek óta csak mintaszerű ügyfélnek bizonyultunk a NatWestnél, következetesen kezelve a folyószámlánkat”.”

Elképesztő leleplezés: brit óriásbankok kezelik az iráni terroristák pénzét!

Végre fény derült a Lloyds és a Santander üzletelésére az iráni titkosszolgálatokkal.

Mind a Brit Zsidók Tanácsa, mind a Campaign Against Antisemitism szervezet felszólította a NatWestet, hogy adjon részletesebb magyarázatot arra, hogyan került a Yad Vashem UK bankszámlája letiltásra.

Tavaly a NatWest vezérigazgatója, Dame Alison Rose lemondott, miután elismerte, hogy információkat szivárogtatott ki a BBC-nek a Reform UK vezetőjének, Nigel Farage-nak a banki adatairól.

A képviselő egy hozzáférési kérelem útján jutott hozzá azokhoz az információkhoz, amelyekből kiderült, hogy a NatWest tulajdonában lévő Couttsnál vezetett számláját azért zárolták,

mert nézetei „nem feleltek meg a bank értékeinek”.

A nagy gázai bankrablás: 100 millió dollárt loptak el a Hamász terroristái

Kifosztották a Bank of Palestine páncéltermeit.