Befuccsolt a pokolgép: Egy hátizsákos merénylő robbant fel Tel-Avivban

A rendőrség terrortámadási kísérletként vizsgálja azt a robbantást, amelyben egy férfi meghalt Tel-Avivban vasárnap este. A Sin Bét belbiztonsági ügynökség is vizsgálja az esetet.

A férfi egy hátizsákban vitte a bombát, miközben a város déli részén, a Lehi úton sétált, amikor az felrobbant.

Az ötvenes éveiben járó férfi a robbanás következtében életét vesztette. Közepesen megsérült egy harmincas éveiben járó elektromos roller utasa. 

Peretz Amar tel-avivi rendőrkerület parancsnoka újságíróknak nyilatkozva elmondta, hogy

a halott férfi személyazonossága lehet a kulcs az indíték megállapításához.

„Nehéz azonosítani a holttestet” – mondta Amar. „Tudjuk, hogy nem egy ártatlan civil, hanem valaki, aki robbanószerkezetet cipelt.”

OSINTdefender on X (formerly Twitter): „The Explosion of a Truck earlier tonight within the City of Tel Aviv in Central Israel, which was Initially Reported to be Criminal in Nature, is beginning to appear like it was actually a Failed Major Terrorist Attack that Prematurely Detonated; with Driver of the Truck, who was… pic.twitter.com/lK7UmMPTMw / X”

The Explosion of a Truck earlier tonight within the City of Tel Aviv in Central Israel, which was Initially Reported to be Criminal in Nature, is beginning to appear like it was actually a Failed Major Terrorist Attack that Prematurely Detonated; with Driver of the Truck, who was… pic.twitter.com/lK7UmMPTMw

Hozzátette:

„Lehet terrorista és bűnöző is. A terrorizmus lehetősége valós.”

Egyelőre nem világos, hogy mi okozta a bomba robbanását, és hogy a detonáció baleset volt-e, vagy szándékosan robbantotta fel magát a merénylő.

Palesztin terrortámadás: Kalapáccsal vertek agyon egy izraeli biztonsági őrt

Az IDF közleménye szerint a támadás során a támadó ellopta a biztonsági őr pisztolyát, és elmenekült a helyszínről.